Yılmaz Ateş 2018’de Kılıçdaroğlu’na böyle seslenmişti: Vicdanen rahat mısınız?

Yılmaz Ateş 2018’de Kılıçdaroğlu’na böyle seslenmişti: Vicdanen rahat mısınız?
6 Haziran 2020 11:07

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, 9 Mart 2018 tarihinde Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, Genel Başkan’In tutarsızlıklarını dile getirmiş, “Enis’in özgürlüğünden mahrum kalmasında sizin sorumluluğunuz yok mu, vicdanen rahat mısınız?” demişti.

 

Yılmaz Ateş Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda şunları söylemişti:

 

“AKP’nin getirdiği Anayasa değişikliği önerisine “evet” deyip milletvekili dokunulmazlığını kaldırdınız. Yargı AKP milletvekilleri için işlemedi, aklandılar. HDP’nin 2’si genel başkan olmak üzere 14 milletvekili içeri atıldı sessiz kaldınız. İğne bize batınca ses verdiniz. Ama sesimizi ne duya ne de inanan var. Enis’e çok üzülüyoruz ama özgürlüğünden mahrum kalmasında sizin sorumluluğunuz yok mu? Vicdanen rahat mısınız?

 

OHAL toplumun her kesimine ayrı uygulanıyor. AKP’li belediye başkanları görevden alınıyor, haklarında soruşturma açılmıyor. Bizim belediye başkanlarımız görevden alınıyor, haklarında soruşturma açılıyor, yargılanacaklar.HDP’li belediye başkanlarının tamamına yakını görevden alındı, birkaçı hariç diğerleri içeri atıldı, yargılanacaklar.

 

 

AKP ve bizim belediye başkanlarının yerine gelecek başkanı Meclis üyeleri belirliyor. Fakat HDP’li belediye başkanlarının yerine hükümet kayyum atıyor. PKK terör örgütü de, FETÖ örgütü terör örgütü değil midir? AKP belediye başkanlarının bu imtiyazlığını sorgulamayacak mıyız?

 

Bu parti bazı yanlışları tolere edebilir ama demokratik laik Cumhuriyeti ortadan kaldırmaya ant içmiş bir örgüte mensubiyeti gerekçesiyle 10,5 yıl hüküm giymiş bir kişinin CHP Genel Başkan danışmanlığı sıfatını kaldıramaz.

Bu tutarsızlıkları, işinize gelmediği zaman uygulamadığınız tüzük giderebilir mi?”