Yıldırım’dan Kılıçdaroğlu’na: FETÖ ile mücadelede olumlu tavır içinde olmalı

Yıldırım’dan Kılıçdaroğlu’na: FETÖ ile mücadelede olumlu tavır içinde olmalı
24 Eylül 2016 16:37

Başbakan Binali Yıldırım İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun ekonomik verilere ilişkin eleştirilerine yanıt veren Yıldırım “14 yılda Türkiye’yi üçe katladık üç darbe girişimini atlattık. 100 liraya karşılık 32 lira borcumuz var. Borcun milli gelire oranı yarı yarıya azalmış” dedi.

 

 

 

 

 

CHP liderinin FETÖ ile mücadeledeki ‘mağduriyet’ eleştirisine de yanıt veren Yıldırım “Sayın Kılıçdaroğlu’ndan Yenikapı ruhuna uygun olarak FETÖ ile mücadele konusunda daha olumlu tavır içinde olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

 
KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

 

 

 

 

Kahramanmaraş’ta konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 14 yıllık iktidarı süresince AKP’nin istikrarı getiremediğini belirterek “Bize istikrar olarak hep şunu anlattılar; ‘tek parti olsun, koalisyon olmasın istikrar bu’ dediler. 14 yıldır yönetiyorlar. 14 yıl Allah aşkına istikrar mı geldi memlekete? Elinizi vicdanınıza koysun. Herkes elini vicdanına koydu 14 yıldır bu memlekete istikrar mı geldi? Tek başına iktidarsın, ekonomiye bakıyorsun rakamları çıkardım gerçekten felaket. İşsizlik, her dört gencin biri işsiz. Annelerin, ailelerin en büyük kaygısı o. 14 yıldır ülkeyi yönetiyorsun işsizliği çözememişsiniz. Üniversiteyi bitirmiş çocuk, askere gidip gelmiş ama işsiz. Daha iki gün önce gazetelerde vardı İslahiye’de 40 geçici işçi alınacak 500 kişi başvuruyor. Kim bunun sorumlusu? Kahramanmaraşlı Ökkeş’i mi sorumlu tutacağız? Hayır. Sorumlusu var bu işin eğer sorumlusu yoksa o iş yürümez. Sorumlusu derken; sorumluluğu üstlenen birisi. Vatandaş borç batağında, ay başını nasıl getireceğini düşünüyor. 2002’de ekonomik krizi düşünün, vatandaşın borcu 6 milyar 605 milyon lira. Şimdi aradan geçti 14 yıl geçti, 399 milyar yani 400 milyara çıktı. İstikrar dediler ‘tamam’ denildi, ‘tek parti’ dediler vatandaş oyunu verdi. Oturun memlekete huzur, barış, kardeşlik getirin. Vatandaş görevini yaptı, görevini yapmayan iktidardakiler, sorumlu orada. Faizlerden hep şikayet ettik, son 8 yılda vatandaşların bankalara ödediği faiz 251 milyar lira. Hani faize karşıydı, faiz kıskacından, işkencesinden vatandaş kurtulacaktı. Sürekli, ‘istikrar, istikrar, istikrar’ dediniz ama 14 yıl süresince istikrarsızsınız. 14 yıldı istikrarı getirmediyseniz kaç yılda getireceksiniz? Kaç yıl mücadele edeceksiniz istikrar için. İstikrarsızlık istikrar haline geldi” demişti.