Yeni Şafak’tan Cemaatle ilgili bomba iddialar! Eyüp Can Cemaat’in emir subayı!

Yeni Şafak’tan Cemaatle ilgili bomba iddialar! Eyüp Can Cemaat’in emir subayı!
9 Aralık 2013 09:45

AKP ve Cemaat arasındaki kavgayı analiz eden yazılarıyla dikkat çeken Yeni Şafak gazetesi yazarı Cem Küçük’ün bugünkü yazısı çok tartışılacak cinsten.

 

POLİS VE YARGIDAKİ CUNTA CEMAATE SIĞINDI!

 

Emniyet ve yargı içinde Gülen Hareketiyle bağlantılı bir “cunta” olduğunu ve hükümeti devirmek amacıyla operasyon üstüne operasyon yaptığını iddia eden Cem Küçük “Darbeci askerlerin Atatürk ismine sığınıp suçlarını örtmeye çalıştıkları gibi bu yeni cuntacılar da Gülen’in arkasına saklanıyorlar.” dedi.

 

RADİKAL-EZGİ BAŞARAN-EYÜP CAN İÇİN İLGİNÇ İDDİALAR

 

Küçük’ün yazısında medya üzerine de çarpıcı iddialar yer aldı. Radikal Gazetesi’nin tepe ismi Eyüp Can’ın cemaatin “emir subayı” olduğunu yazan Cem Küçük, yine de bir ihtiyat payı bıraktı ve “Eyüp Can bence bu işlere gönüllü değil ama sanki zorunlu gibi.” dedi. Küçük, Radikal’in gözde yazarı Ezgi Başaran’ın Bugün Gazetesi’nin kullandığı fotoğrafı konu alan yazıyı da Eyüp Can’ın siparişi üzerine kaleme aldığını iddia etti.

 

İşte Küçük’ün yazısındaki o satırlar:

 

Dün de yazdığımız gibi tablo çok net. Şu an Emniyet ve Yargı içine yerleşmiş bir cunta Erdoğan’ı devirmek ve hapse atmak istiyor. İsimleri ve işledikleri suçların kanıtları devletin kayıtlarında mevcut olan bu darbeci polis şefleri ve savcılar Mehmet Baransu’ya ve Taraf’a verdikleri hukuk dışı talimatlarla manşet attırıyorlar. Akıl sahibi herkesin güldüğü –TSK ve AK Parti Gülen cemaatini 2004’te bitirme kararı aldığı için dersaneler kapanıyor –gibi komik iddialar ve belgelerle Erdoğan’ı devirip içeri tıkacaklarını zannediyorlar. Bu gülünç darbe planının başarıya ulaşacağını sanıyorlar.

 

YENİ BİR CUNTA

 

Her geçen gün aklını daha fazla yitirmekte olan bu darbeci polis şefleri ve savcılar Fethullah Gülen adına hareket ettiklerini iddia ediyorlar. Darbeci askerlerin Atatürk ismine sığınıp suçlarını örtmeye çalıştıkları gibi bu yeni cuntacılar da Gülen’in arkasına saklanıyorlar. Beni darbecinin hangi ismin arkasına saklandığı hiç ilgilendirmiyor. İsterse tamamen benim görüşlerimi savunan biri darbeci olsun, fark etmez. Darbeci darbecidir ve suç işlemektedir. İster asker ister polis ister savcı ister MİT’çi olsun seçilmiş hükümeti demokrasi dışı yoldan devirmeye kalkanların yeri hapishanedir.

 

RADİKAL İDDİALAR!

 

Stratfor belgelerinde cemaat yapılanmasının bir emir subayı olmak zorunda olduğunu itiraf eden Eyüp Can da sözde solcu Radikal’in manşetlerini hükümet aleyhine atıyor. Bugün’ün Fatma Şahin haberi kızıl kıyameti koparınca Eyüp Can, Deniz Zeyrek ve Ezgi Başaran hemen harekete geçiyorlar ve yapılanları kendince aklıyorlar. Ezgi Başaran normal şartlarda asla yazmayacağı bir konuya dalıyor ve ‘El tutmanın feci ahlaksız boyutu’ başlıklı bir yazı döşeniyor. Sipariş bir yazı olduğu o kadar belli ki! Radikal arada numaradan tarafsız manşetler atıyormuş gibi duruyor ama kritik noktalarda hep görevini yapıyor. Eyüp Can bence bu işlere gönüllü değil ama sanki zorunlu gibi.

 

Peki Aydın Doğan sadece 7 bin satan ve yılda 10 milyon dolar zarar eden bu gazeteyi kapatmak istediği halde niçin kapatamıyor? Medya hayatında 2002’den beri hep yanlış ata oynayan Aydın Doğan hata yapmaya devam ediyor.