YeniAKİT homofobik çıktı!

YeniAKİT homofobik çıktı!
3 Ekim 2012 12:43

”CHP’li belediye sapkınlara kol kanat geriyor!” başlığıyla bugün 3. sayfasından Çankaya Belediyesi’ni hedef gösteren YeniAKİT Gazetesi homofobik çıktı!

YeniAKİT adlı sözde yayın organı, her gün bir CHP’li belediyeyi daha hedef göstermeye çalışıyor. CHP’li belediyelerin yolsuzluk ya da hukuksuzluklarını bulup haber yapamayan gazete, ya EFES sponsorluğunda gençlere bira festivali yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni manşetine taşıyor ya da insanlı kadına eşcinsel, Yahudi, Kürt-Türk, engelli engelsiz ayrımı yapmadan yurttaşlara eşit ve adil hizmet verme gayreti içindeki Çankaya gibi belediyeleri hedef gösterme uğraşına giriyor…

CHP’li Çankaya Belediyesi, homoseksüellere kol kanat gerdi.

Kaos-GL Derneği temsilcileri ile bir araya gelen Çankaya Belediyesi yöneticileri, “işbirliğini arttırma” kararı aldı.

İşbirliği kararı çerçevesinde Çankaya Belediyesi grubun etkinliklerinin arkasında olacak, gruba lojistik destek sağlayacak, belediyenin konferans merkezlerinde cinsi sapkınların kendilerini anlatabilmelerine imkan tanıyacak.

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, “Toplumcu belediyecilik” anlayışları gereği travestiler, lezbiyenler, transseksüeller ve homoseksüellere yardımcı olma sorumluluğu duyduklarından övgüyle söz etti.


FURKAN ALTINOK / ANKARA YeniAKİT

Halkın değerleriyle hemen her yerde ters düşen CHP’li belediyecilik anlayışı, Antalya’da bira festivali düzenlemenin ardından Ankara’da da homoseksüeller başta olmak üzere sapkınlarla işbirliğine gidiyor.

“ARAMIZDAKİ İLİŞKİYİ GÜÇLENDİRELİM”

Cinsi sapkınların toplandığı dernek olan Kaos GL temsilcileri, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak’ı makamında ziyaret etti. Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Tekin de görüşmede hazır bulundu. Görüşmede ilişkileri güçlendirme kararı alındı. Çankaya Belediyesi’ndeyanışma Merkezi’nden Ferza Yiğit ile Kaos GL temsilcileri Hayriye Kara ve Murat Köylü katıldı.


“CHP’YE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Kaos GL temsilcileri, Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu ve Meclis’in diğer platformlarında eşcinseller olarak CHP’den büyük destek gördüklerini belirterek, CHP’ye teşekkürlerini bildirdiler. Homoseksüel, lezbiyen, transseksüel ve travestiler, bütün siyasi iktidar temsilcileri ve kamu yetkililerinden de CHP’ninkine benzer destek beklediklerini de vurgulakadınlar, engelliler, çocuk ve gençlik hakları savunucuları gibi mücadele verdiklerini iddia ederek, bu alandaki sosyal kazanımların önemine dikkat çektiler. Temsilciler, derneklerinin etkinliklerinde Çankaya Belediyesi’nden destek aldığını, bunun artırılarak ilişkilerin daha da geliştirilmesini istediklerini kaydettiler.

“TOPLUMCU BELEDİYE ANLAYIŞIMIZLA ARKANIZDAYIZ”

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak da, “yeni toplumcu belediye” anlayışı dahilinde Kaos GL’nin çalışmalanna destek sağlayacaklarını, arkalarında olacaklarını söyledi. Kaos GL’nin talepleri karşısında “sorumluluk” duyduklarını vurgulayan Atak, “Yapısal yaklaşım odaklı çoğulcu çözümün parçası olmaktan memnuniyet duyacağız” dedi.

BELEDİYE SALONLARINDA “EŞCİNSELLİĞİN FAZİLETLERİ” ANLATILACAK

Eser Atak, Kaos GL’ye lojistik ve kamuoyuna mesaj verme bağlamında içerik olarak destekte bulunacaklarını da kaydederek, Çankaya Belediyesi’ne ait Toplumsal Dayanışma Merkezlerimde (TODAM) homoseksüel, travesti, transseksüel ve lezbiyenlere seminer ve sunum imkanları oluşturacaklarını söyledi. Atak, Kaos GL’nin belediyenin yayın organı “Gazete Çankaya”yı da etkin bir şekilde kullanabileceğini vurgulayarak, cinsel tercihlerdeki doğru bilginin böylece kitlelere ulaşabileceğini kaydetti.

Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Tekin ise cinsel yönelimlere saygı bağlamında Kaos GL’ye belediye adına lojistik katkı sunmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Tekin, gerek derneğin gerekse diğer eşcinsel çevrelerin sosyal ve kültürel etkinliklerinde kendileriyle dayanışma içinde olacaklarını sözlerine ekledi.