Yeni yılın ilk günü işten çıkarılan 68 kişinin eylemi sürüyor

Yeni yılın ilk günü işten çıkarılan 68 kişinin eylemi sürüyor
7 Ocak 2013 15:02

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ndeki işlerine yeni yılın ilk günü son verilen 68 işçinin eylemleri devam ediyor.

 

 

 

 

 

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde taşeron firma bünyesinde çalışırken 2013 yılının ilk gününde hastane yönetimince alınan karar doğrultusunda işlerine son verilen işçiler, yağmur ve soğuk havaya rağmen bugün de hastane Acil Servisi önünde bir araya gelerek protesto eylemlerini sürdürdü. ‘Siz tokken biz açız, işimizi geri istiyoruz’ yazılı pankart açan işçiler, ‘İşimizi geri istiyoruz’ sloganı attı.

 

 

Hastanede temizlik işinde çalışırken işine son verilen Engin Bakal da eylemde açtığı ilginç pankartla dikkat çekti. 3 çocuğunun fotoğrafının yer aldığı, altında da ‘Babalarının hayali asgari ücretle çalışıp çocuklarını okutmak. Bu çocukların ve işten atılan bu babanın hayalleri ne olacak’ yazısının yer aldığı bir pankart açan Bakal, 8 yıldır hastanenin temizlik işlerinde çalıştığını belirterek, “3 çocuğumla işsiz kaldım. Hayallerimiz yok edildi. Telefon açıp, ‘İşinize son verdik’ diyorlar. Kapıya koyuyorlar. Hakkımızı istiyoruz. Geri döneceğimize inanıyoruz. 3 çocuğumun hayalleri suya düştü” diye dert yandı.

 

İşten çıkartılanlardan Ayşe Yücesan da emekliliğine 6 yıl kaldığını belirterek, “Ayın ilk günü işten çıkartıldığımızı söylediler. Namussuzluk yapmadım, hırsızlık yapmadım. Böyle adalet olur mu? Ev aldım. Borçlarımız ne olacak? Çıldırıyorum. Ya beni işe alacaklar ya da burada kendimi yakacağım. Başbakan’a oy verdik. Kış kıyamet dışarıda kaldık” dedi.

 

İşçiler, işlerine dönene kadar eylemlerine devam edeceklerini ve hastane önünden ayrılmayacaklarını söyledi.