Yaz mevsimi ve beslenme

Yaz mevsimi ve beslenme
19 Haziran 2012 09:33

Yıl 1989 Temmus Pakistan: 1988 yılında Türkiye’ye ziyarete gelen Seyfullah soydaşımızı İstanbulda bir sempozyumda tanıştık.
Pakistan’ da ikamet eden Afgan Türklerinden Dr. Seyfullah soydaşımız Pakistan’a davet etti ve bende davetini kabul ettim, bir yıl sonra ziyaret nasip oldu. Dr. Seyfullah kardeşimizin, yaz mevsimi ile ilgili beslenme ve dikkat edilmesi gereken bazı bilgileri sizlerle paylaşacağız.
 
    Yaz mevsiminde depresyon insanların içini çekip, ”Depresyondayım” (Stresteyim) dedikleri zaman, Cesareti azalmış, neşesiz, ruh sıkıntısı, umutsuz, Namaz kılmak için abdest almaya dahi üşenir, melonkolik ve tembelliğe bürünmek olarak biliniyor.
   Deprasyon’nun (Stresin) kolayca yenebilmenin pratik yolları: Hareketlilik şarttır. Ayrıca sevdiğiniz bir şeyle uğraşmak çok faydalıdır. Fiziksel hareketliliğin faydası tartışılamaz.
   Evet, depresyon (stres) samimi bir eğitmendir. İletileri ”Hareketlilik şart.” Güç burada. Onu kullandırmak gerekir.
   Bir şey yapmak istediğimize bakarız. Başaramam diye endişe ederiz. Kendi kendimize ”Bunları beceremem,” söyleriz ve kendi kehanetimizi (Bir olayın gerçekleşeceğini önceden bilme), yapmayı denemeyerek gerçekleştiririz. O zaman güç ve kuvvet daha da azalır ve depresyon (Srtes) ila karşıkarşıya gelip sorunlar büyür.
     Kilo (Şişmanlık) fazlalığınız varsa, kilonuzu azalttıkça depresyon da (Stres de) kendiliğinden azalacaktır. Dr. Seyfullah olarak bu konuda iddialıyım.
    Kilo vermenin pratik yolları: Önce bedenen düşünüp, yazıp çizerek yapabileceğiniz işlerin listesini yapın. bahçeniz varsa, ağaçların bakımı ile iki saat uğraşmak 1 kilo, 1,5  Km. gidiş 1,5 Km. geliş olmak üzere toplam üç (3) Kilometre yrümek (Yaz aylarında  güneş doğmadan) 2 kilo,  eğer ticaretle uğraşıyorsanız, iş yerinin idari ve mali planlamasını yaparsanız 1, 5 kilo, arabanız veya traktörünüz varsa onun ufak tefek bakımı ile uğraşmak 1 kilo zayıflarsınız. Bu anlatıklarımı alışkanlık haline getirirseniz ve hele bir de düzenli beslenmeye dikkat ederseniz kilo sorununuz olmaz ve böylece depresyon (Stres) sorununu da pratik yollarla, kimyasal içerikli hazır ilaç ve içeceklerin kullanılmasını önlemiş olursunuz.
     UYARI: Yaz aylarında saat 10 – 17,00 arası pratik kilo verme faliyetlerinden uzak durunuz.
 
    Yaz mevsimi sıcak ve kurudur. Yaz mevsiminde bedene safra üstün geldiğinden safrayı kesen soğuk gıdalar ve ev yapımı şerbetler kullanılmalıdır. Yemeklerinize koruk (Ham üzüm) turunç veya limon ekşileri tercihinize göre kullanabilirsiniz. Yemeklerin hararetini kesen karpuz, kavun, erik, hıyar ve mevsimsel diğer meyveler yyiyerek, yazhastalıklarından kendinizi koruyabilirsiniz. DİKKAT  DİKKAT ! Hararet verici yapay gazlı içecekleri kesinlikle kullanmayın; eğer yapay içecekleri kullanırsanız, diktiğiniz ağaçların (Hastalıkların) 3 – 4 yıl sonra meyvesini (Acısını) yiyip karşılığını görürsünüz. Bilmem anlatabildim mi?
Cinsel ilişkiyi ve spor azaltılmalıdır. Fazla hareketlerden kaçınmalı, rahat  ve sakin bir yerde oturulmalıdır. İshal’a sebep olan yiyecek ve içeceklere dikkat etmeliyiz. Ev yapımı limonata ve doğal şerbetler yaparak veya yüzde yüz Türk sermayesi olan, Dimes – Yörsan’ nın doğal içeceklerini kullanarak, içecek ihtiyacınızı giderebilirsiniz.
 
    Dondurma kullanırken birleşimi (İçindekiler) bölümünü okuyup, doktorunuza danışarak ileride kanser ve diğer  hastalıklara yolaçıp açmayacağını öğrenip ve böylece ailenizin geleceğine hastalık fidanlarının dikilmesini önlemiş olursunuz.
 
    Numan Aladağ yöntemiyle, doğal bir yaz içeceği tarifi:
    Malzeme: Bir kilo taze nazik hıyar,  on adet limon, 150 gram taze zencefil, on adet kayısı, üç adet şeftali, yarım demet nane, yeterince Bal ve şeker.
      Hazırlanışı: Hıyar, zirai mücadele görmemişse kabukları ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirilip derin bi kaba konur. Şeftaliler soyulup, çekirdekleri ayıklanmış kaysılar,yarım demet yıkanmış, ayıklanmış nane ve soyulmuş Zencefil beraber robotta iyice çırpılıp kaba konur. Yedi adet limon’nun suynu sıkın ve üç adet limonun kabuklarını ılık su ile iyice yıkayıp, düşey (Dikine) dörde bölün çekirdeklerini ayıklayıp robota atın ve yarım litre su ile pürüzsüz çıpın bir tencereye koyun, istediğiniz tatlandırıcıyı Bal – şeker’i ilave edin yeterince su katıp istediğiniz kıvama getirip, cam kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza edin. Çay yerine hazırladığınız doğal içecek ile, vazgeçemiyeceğiniz bir kahvaltı yapmış olacaksınız. Bu içecek prostat sorunu olanlar için bulunmaz doğal bir tedavi yöntemidir. Güvenle kullanabilirler.
      UYARI: Şeker hastaları doktora danışarak bu içeceği kullanmalıdır.
 
     Cenab-ı ALLAH Yüce Türk İslam alemini, birlik arzusu ve heyecanını pratiğe uygulayacak çalışmaların başlatılması ve başlatılan çalışmalara iştirak edilmesi dileklerimizle, ALLAH’ın, başarısı ve şifası üzerinize olsun.
 
     Vatan şehitlerini ve nesli tükenmiş Müslümanları Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.
 
     Ey Türk Milleti ! Düşünelim Çalışalım Araştıralım Üretelim ki, huzurlu ve sağlıklı olalım.
 
     HADİSLER:
    1- (MA  ENZELALLAHÜ  DAEN  İLLA  ENZELELEHÜ  ŞİFAEN)
     Manai Latifi (Manası):  ALLAH her gönderdiği bir dert için de bir deva göndermiştir.
    2- (EL’HİMYETÜ  RE’SÜ KÜLLÜ  DEVA)
     Manai Latifi (Manası): Perhiz bütün devanın başıdır.
    3- (TENKEBUL GIBARE FEİN MİNHU TEKUNEL NESMETE.)
     Manai Latifi (Manası) Tozlardan sakınınız. Zira onlardan Nesme denilen illet arız olur.
 
     Kaynakça:
     Hadisler: (Buhari’sen alınmıştır.)
     Numan Aladağ’ın yurtdışı gezi ve kaynak kişilerle sohbet notları:


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun