Yavaş: Sandıkta vereceğiniz ders gelecek zamlara büyük bir ders olacak

Yavaş: Sandıkta vereceğiniz ders gelecek zamlara büyük bir ders olacak
17 Mart 2024 08:13

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve CHP Ankara Adayı Mansur Yavaş, Sokullu Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında “Bu seçim o kadar önemli ki ve sandıkta vereceğiniz ders 1 Nisan’dan sonra gelecek zamlara büyük bir ders olacaktır” dedi.

 

 
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve CHP Ankara Adayı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner ile Sokullu Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı.

 

 

“PARA SİZİN, PATRON SİZSİNİZ, HİZMETKAR BİZİZ”

 

 

Yavaş, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi::

* “Bütün belediyelerimizle birlikte inşallah el ele verip Ankara’yı çok daha yaşanır ve mamur bir hale getireceğiz. Biz yaptığımız çalışmalarla geçen seçim Çankaya bize rekor bir oy verdi. Biz Allah’a çok şükür yaptığımız açık ihalelerle bir sürü iftiraya maruz kalıp bir sürü teftişten geçmemize rağmen Allah’a çok şükür bir tek bürokratım savcılığa dahi ifade vermeye gitmedi. Yöneticilik budur, belediyecilik budur. Başınızı eğecek hiçbir işin içinde olmadık.Yine olmayacağız. Çalmadık, çaldırmayacağız. Yemedik, yedirmeyeceğiz. Ve bu yaptığımız çalışmalarla gördünüz mal beyanımızı açıkladık. Herkesin açıklamasını istedik. Artık kamu yöneticileri bundan sonra şeffaf olmak zorundadır.

 

* Ne demek benden kimse hesap soramaz, ben öbür dünyada hesabını veririm? Ben de diyorum ki; bu dünyada hesabını vermeyen yöneticiler kim olursa olsun zaten inancın varsa öbür dünyada hiç veremezsin. Kamunun parasını kullanıyorsun. Bizler yaptığımız bütün icraatlar sizlerden aldığımız paralarla yapılıyor. Dolayısıyla nasıl yaptığımızı nasıl harcadığımızı hangi işi kaça yaptığımızın hesabını vermek zorunda değil miyiz? Para sizin. Patron sizsiniz, hizmetkar biziz. Bizler sizin memurunuzuz.

* Tek farkımız şu; şu andaki memurların birçoğu atanmış. Aynı görevi ben seçilerek yapıyorum aradaki fark bu. Ama sonuç itibariyle tabii olduğum mevzuat devlet memurları kanunu ben de memurum. Ve patron sizsiniz. Bu patronluğunuzu seçimlerde göstereceksiniz. Bu nedenle diyorum ki Allah’ın izniyle gelen anketlere göre Ankara’da çok sayıda belediye el değiştiriyor. Ben belediye meclisinde çoğunluk istiyorum sizden. Artık mecliste gereksiz lafları duymak istemiyorum. Engellemeleri duymak istemiyorum. Onun için sizlerin oyuna ihtiyacım var. Sizlerin büyük desteğinize ihtiyacım var.

 

 

“1 NİSAN’DAN SONRA GELECEK ZAMLARA BÜYÜK BİR DERS OLACAK”

 

 

* Bu seçim o kadar önemli ki ve sandıkta vereceğiniz ders 1 Nisan’dan sonra gelecek zamlara büyük bir ders olacaktır. Unutmayın, 15-20 gün önce Simitçiler Odası zam yapmıştı. 15 lira yapmıştı. Hemen bakanlığa çağırdılar. Geri alın dediler. Zam yapacaksanız da 1 Nisan’dan sonra yapın dediler. Demek ki turbun büyüğü heybede. Büyük bir zam hepimizi bekliyor. İşte o zamları önlemenin yolu sandıktır. Başka türlü çaresi yoktur. Hükümeti ikaz edeceksiniz.

* Nasıl olsa hükümet değişmediğine göre siz eğer bu şekilde bütün vergileri garibanların, asgari ücretle çalışanların, belirli ücretle çalışanların üstüne yıkarsanız halk da böyle ders verir diye. Emekliler özellikle, emekliler mutlaka sandığa gidecek. Kendilerini o duruma sokanların hesabını ancak sandıkta soracak. Demokrasi böyle bir şeydir. Bizler Hüseyin Başkan’la el ele verip inşallah Çankaya’da çok büyük hizmetler yapacağız.

 

 

“BATIKENT REKREASYON ALANI 432 BİN METREKARE”

 

 

Mansur Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile Batıkent Rekreasyon Alanı 1. Etap Açılışı’na katıldı. Burada konuşan Yavaş şunları söyledi:

* “Bugün birinci etabını halkın kullanımına kazandırdığımız Batıkent Rekreasyon Alanı 432 bin metrekare. Gündüzleri yeşiliyle, geceleri ışıl ışıl görüntüsüyle bölgemize ve Ankara’mıza değer katıyor. Bugün açılışını tamamladığımız birinci etapta Gençlik Merkezi, kütüphane binası, Emekliler Lokali, biyolojik gölet, dinlenme ve seyir terasları, restoran, kapalı spor binası, kreş, Kadınlar Lokali binası, bulunuyor. Yine bu alan içerisinde iki adet basketbol sahası, iki adet tenis kortu, bir adet voleybol sahası, yedi kilometre bisiklet yolu, dokuz kilometre yürüyüş yolu ve çocuk oyun alanları yer almaktadır.

* Birinci etabımızda 7 bin adet ağaç ve 160 bin metrekare çim alan olup amfi oturma alanı ve bin araçlık otopark da vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Yapımı devam eden ikinci etap çalışmalarımızda ise rekreasyon alanımızda profesyonel futbol sahası, iki adet halı saha, olimpik koşu parkuru, ekolojik köprü, yeni yürüyüş ve bisiklet yollarını Ankaralıların hizmetine sunacağız. İkinci etabı da mayıs ayı sonunda bitirip bu yaz rekreasyon alanımızı tamamen hemşehrilerimizin kullanımına sunmuş olacağız.

 

 

“BÖYLE BİR ALANIN İÇİNDE İNSAN OLMASI, YEŞİL OLMASI, VİCDAN OLMASI BİZİM EN BÜYÜK FARKIMIZ”

 

 

* Burası bildiğiniz gibi rantsal açıdan değerli bir bölgede yer alıyor. Burada Belediye imar düzenlemeleri ile yeni konut alanları oluşturabilir, büyük gelirler elde edilebilirdi. Gökyüzüne uzanan betonlar yapılmasına izin verilip birileri ihya edilebilirdi. Bizim yönetim anlayışımızdaki en büyük fark budur. Böyle değerli bir alanın betonlara değil, plastiklere değil, halka fayda sağlamayacak projelere değil; halkın kendisi için kullanılması, içinde insan olması, yeşil olması, vicdan olması bizim en büyük farkımızdır. Beş yıldır biz bunu yapıyoruz. Onların gözü beton projeler ararken biz Ankara’ya mutluluğu, huzuru, yeşili, altyapıyı, kırsal kalkınmayı, dayanışmayı kazandırdık. Onlar yıllarca pahalı otobüs bileti ve su satarak buradan elde edilen paralarla çöp projelere kaynak aktarırken biz Ankara’nın geleceği için çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz.

 

 

“HAYALİ HİÇBİR PROJEMİZ OLMADI”

 

 

* Gölbaşı’nda kurduğumuz, Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı olan BAKAP’ın açılışında bir söz söylemiştim; kimileri tarlayı arsaya çevirip rant üstüne rant götürürken kimileri de arsayı tarlaya çevirir, üretir ya da yeşil alana çevirir, vatandaşını düşünür. İşte bizim farkımız budur. İşte bizim vizyonumuz budur. Biz betonda değil, yeşilde yarışmaya devam edeceğiz. Beş yıl boyunca sizlere hizmet ediyoruz. Hayali hiçbir projemiz olmadı. Kimseyi ayırt etmedik. Nereden ne kadar oy aldığımıza hiç bakmadık.

* Sizin paranızın hesabını size kuruşu kuruşuna verdik. Bu yönetim anlayışıyla, Ankara’yı bir beş yıl daha hep birlikte yönetmeye hazır mısınız? Şeffaf, katılımcı, hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla Ankara’yı geleceğe taşımaya hazır mısınız? Bizler de hazırız. Fethi Başkanımız da hazır. Batıkent’i, Yenimahalle’yi, Ankara’yı Allah’ın izniyle, sizlerin de takdirlerinizde hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Bu dev yeşil alanımızın, Batıkent Rekreasyon Alanı’nın bölgemize ve Ankara’mıza hayırlı olmasını diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”