“Yatağı uyku ve seks dışında kullanmayın”

“Yatağı uyku ve seks dışında kullanmayın”
8 Ekim 2013 09:36

Türk Uyku Tıbbı Derneği (TUTD) Başkanı Prof. Dr. Murat Aksu, uyku sorunu yaşayan kişilerin ciddi rahatsızlıklarla karşı karşıya olduğuna dikkati çekip, “Yatağınızı uyku ve seks dışında başka bir amaç için kullanmayın. Yatakta kitap dergi gazete okumayın, televizyon izlemeyin. Uyuyamıyorsanız yatakta debelenmeyin” uyarısında bulundu.

 

14. Ulusal Uyku Tıbbı Kongresi ve 2. Ulusal Uyku Tıbbı Teknisyenliği Kongresi, Muğla’nın Bodrum İlçesi, Göltürkbükü Beldesi’ndeki Hilton Otel’de başladı.

 

Kongre öncesinde basın açıklaması düzenleyen TUTD Başkanı Prof. Dr. Murat Aksu, uykusuzluk çeken kişilerin ciddi rahatsızlıklarla karşı karşı olabileceğine dikkati çekip, “Uykuyu bozan ve engelleyen her faktör yaşamı olumsuz yönde etkileyen, kalp damar, tansiyon, solunum beyin ve psikolojik rahatsızlıklara davetiye çıkartan bir sorundur. Sorunun çözümü bir doktora başvurmaktan geçer ve kesin çözümü vardır. Otuz yıldır bu konuda yapılan araştırmalar göstermiştir ki yatağı uyku ve seks dışında başka bir amaç için kullanmayın. Yani yatakta kitap dergi gazete okumayın, televizyon izlemeyin. Uyuyamıyorsanız yatakta debelenmeyin, kalkın yarım saat başka bir şeyle uğraşın. Yatma, kalkma saatlerini düzenli bir hale getirin” dedi.

 

İşte o açıklamalar: