Yaşam alanlarında profesyonel dekorasyonun önemi

Yaşam alanlarında profesyonel dekorasyonun önemi
27 Nisan 2017 10:45

Yaşam alanlarınızın dekorasyonu psikoloji üzerinde de belirleyici bir unsur olabiliyor. Özellikle ev dekorasyonunun asla gelişigüzel yapılmaması gerektiği üzerinde duran uzmanlar, dekorasyonda kullanılan objelerin ve renklerin önemine dikkat çekiyor. İhtiyaçlar ve beğeniler doğrultusunda belirlenmesi gereken dekorasyon stillerinin kişileri yansıtması, kendilerini o ortamda çok daha iyi hissetmelerini sağlayabiliyor.

 

 

 

 
Duygusal insanlar kendilerini ahşap mobilyaları olduğu ve sıcak renk tonlarının kullanıldığı ortamlarda çok daha pozitif ve iyi hissediyor. Sosyal yönü güçlü ve dışa dönük insanların kendilerini iyi hissettiği ortamlar ise fotoğraf, tablo gibi objelerin ön plana çıkarıldığı dekorasyon stilleri oluyor. Stresli bir hayatı olanların yaşam alanlarında huzur veren kahverengi tonları ve sakinleştiren gül pembesi tonlarının kullanılması gerektiği de bu konuya örnek gösterilebilir.

 
En Çok Tercih Edilen Dekorasyon Stilleri

 
Evlerde en çok tercih edilen dekorasyon stilleri klasik, retro, eklektik, country, modern ve bohem tarzlar oluyor. Önemli olan bu stiller arasından gözünüze hangilerinin hoş göründüğü ile birlikte hangisine ihtiyaç duyduğunuz ya da yaşam alanlarınızın hangi stillere daha uygun olduğudur. İşte bu noktada profesyonel dekorasyon çalışmaları yapan firmalardan yardım almak en ideal tercih olabilir.

 
Dekorasyon Stillerinde Ön Plana Çıkarılan Atmosfer

 
Retro stilde dekore edilmiş bir yaşam alanında hem renkler hem de desenler ön plana çıkarılıyor. Nostaljik objelerin ya da desenlerin bu çalışmada mutlaka yer alması da gerekiyor.

 
Klasik stilde dekore edilmiş bir ortamda ise ahşap ve ahşap dokusu mutlaka dikkat çeker. Çiçek gibi klasikleşmiş desenler ahşabın sıcak havasına eşlik ederek çok daha fazla etkin olmasını sağlıyor.

 
Modern stilde yalın bir atmosfer hakim oluyor. Mobilyalardan kumaşlara kadar tüm objelerde sadelik ön plana çıkarılıyor ve stillerin tamamında modern hatlar kullanılıyor.

 
Bohem stilde ise amaç keyifli bir yaşam alanı oluşturmak olduğundan zıt stiller bir arada denenebiliyor. Genellikle küçük ve bol miktarda detay yerine büyük objeler ve renkli temalar tercih ediliyor.

 
Country tarzında konforlu ve yaşanmışlığın ön plana çıkarıldığı çalışmalar ortaya konuyor. Tekstil ürünlerinde küçük desenlere yönelme oluyor.

 
Eklektik stilde ise huzur dikkat çekiyor. Çok fazla objeye yer verilmese de kullanılan objeler sade ve modern bir imaj çiziyor.
Sonuç olarak pek çok farklı dekorasyon stili arasından hangisinin kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacağı ve sizi yansıtacağı noktasında profesyonel firmalardan yardım alabilirsiniz. Onlarca farklı çalışma ile bu alandaki başarısını ortaya koymuş olan Up2 Yapı tercih edebileceğiniz firmalar arasında yer alıyor.