Yangın tüpünün tozları minik öğrencileri böyle etkiledi

Yangın tüpünün tozları minik öğrencileri böyle etkiledi
26 Mart 2013 01:23

Bartın Anadolu Kız Meslek Lisesi’nin bahçesinde yapılan yangın söndürme tatbikatı sırasında yangın tüpünden çevreye yayılan tozlar anaokulu öğrencilerine zor anlar yaşattı.

 

 

Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından Anadolu Kız Meslek Lisesi’nin bahçesinde yangın tatbikatı düzenlendi. İtfaiye araçlarının sirenler çalarak gelmesiyle birlikte öğrenciler sınıflarından dışara çıkarak okulu hızla tahliye etti. Öğrenciler, okul bahçesinde toplanırken itfaiye ekipleri ilk önce öğrencilere alev alan bir mutfak tüpünü ıslak battaniye ile nasıl söndüreceklerini gösterdi.

 

 

 

İtfaiye ekibi daha sonra yangın tüpüyle teneke bir kutu içerisine yakılan ateşi söndürdü. Bu sırada rüzgarın da esmesiyle birlikte aynı okulun anaokulu bölümünde bulunan minik öğrencilerinde bulunduğu çok sayıda öğrenci yangın tüpünün çevreye yayılan tozlarından etkilendi. Öğretmenlerin ‘Ağız ve burunlarınızı elinizle kapatın’ uyarısıyla birlikte minik öğrenciler okula koştu. İtfaiye ekipleri tatbikatın son bölümünde ise merdivenli aracıyla okulun üçüncü katında mahsur kalan öğrencileri kurtardı.