Vücut geliştirmeye kilo almak için başladı, bu hale geldi

Vücut geliştirmeye kilo almak için başladı, bu hale geldi
17 Ocak 2013 14:32

İzmir’de, üç yıl önce kendisini çok zayıf bulup kilo almak için ağırlık çalışmaya başlayan 38 yaşındaki Ufuk Doğan’ın uğraşı, tutkuya döndü ve profesyonel vücut geliştirme sporcusu oldu.

 

 

 

İzmir’in Buca ilçesinde oturan ve uluslararası bir kargo firmasının konsolosluktaki evrak işlerini takip elemanı olan Ufuk Doğan’ın hayatı, kendisini çok zayıf bulup, üç yıl önce ağırlık çalışmaya başlamasıyla yeni bir döneme girdi. Sadece 54 kilo olduğu için spor salonlarına belirli zamanlarda gidip ağırlık kaldırarak kas yapmak isteyen Ufuk Doğan’ın, bu çalışmaları önce hobiye, ardından da vazgeçilmez bir tutkuya dönüştü.

 

 

 

İKİ YILDA PROFESYONEL OLDU

Haftanın belirli günleri yerine artık gününün hemen tüm zamanını spor salonunda geçirmeye başlayan Ufuk Doğan, kısa sürede profesyonel bir vücut geliştirme sporcusu oldu. Bu spor dalında iki yıl gibi kısa sayılacak bir dönemde, kendisini yarışmalara girebilecek bir düzeye çıkardı. Çalışmalarını zaman zamanda ağabeyine ait olan ancak profesyonellikten çok uzak salonda sürdürmek zorunda kalan Ufuk Doğan, vücut geliştirme sporunun en önemli ayaklarından birisi olan protein yüklemelerinde oldukça zorlandı. Günde 1.5 kilo kırmızı et, 1 kilo tavuk, 30 yumurta yemesi gerektiğini belirten Doğan, ekonomik yetersizlikten dolayı bunu güçlükle ve borç içerisinde yapabildi.

 

 

 

 

 

ÜLKEMİ VE İZMİR’İ DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUM

 

 

Kendisine destek verilmesi halinde daha büyük başarılara imza atacağına inandığını söyleyen Ufuk Doğan, “Büyük başarılar, çalışmakla elde edilir. Ben çalışmalarımı aksatmadan her gün devam ettiriyorum ama zor şartlarla bunu yapıyorum. Benim spor dalım çok masraflı, özellikle yarışmalar döneminde günde 1.5 kilo kırmızı et, 1 kilo tavuk eti, 30 yumurta ayrıca protein deposu başka gıdalar tüketmek zorundayım. Ama bunu yapamıyorum çünkü ekonomik durumum yok. Federasyon da, sadece yurtdışı yarışmalarında uçak biletleriyle, konaklamaları karşılıyor. Bu da benim ekonomik gücümüz çok aşıyor. Bana belediyelerin ya da çeşitli kuruluşların, firmaların yapacakları sponsorluk destekleri, yeni ve daha büyük başarıları elde etmemi sağlayacak. Türkiye’nin ve İzmir’in adını bu alanda da tüm dünyaya duyurmak istiyorum ve bunun sözünü veriyorum. Kendimde bu spor dalı için önemli bir yetenek buluyorum ve bunu da en iyi şekide ülkem için kullanmak istiyorum” dedi.