‘Vekillere kıyak maaş’ tepkisi

‘Vekillere kıyak maaş’ tepkisi
1 Aralık 2016 09:45

TBMM Genel Kurulu’nda, MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı’nın kabul edilen bölümlerinde akademisyen milletvekillerine önemli ayrıcalıklar tanındı. Düzenlemeye CHP ve HDP’den tepki geldi.

 

 

 

Sözcü

 

 

Adana’daki kız öğrenci yurdunda 12 kişinin yanarak hayatını kaybettiği saatlerde TBMM akademisyen milletvekillerine kıyak yapmakla meşguldü. AKP’lilerin oylarıyla, “Emekli akademisyen milletvekillerinin çifte maaş alması” sağlandı. Buna göre profesör ya da doçent unvanına sahip milletvekilleri, parlamenterlik görevi sona erdikten sonra istediği üniversiteye öğretim üyesi olarak dönebilecek.

 
AYTUĞ ATICI İSYAN ETTİ

 

 

 

Bu vekiller; hem milletvekili emekli maaşı, hem de görev yaptığı üniversiteden öğretim üyesi maaşı alacak. Düzenlemeye karşı çıkan CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı “Milletvekilleri kendilerine kıyak maaş istiyor, bu durum ahlakla da bağdaşmaz, eşitlikle de bağdaşmaz. Millet bize en büyük şerefi vermiş, daha ne istiyorsunuz? 3-5 bin lira para için milleti bu şekilde kahretmeye gerek var mı? Çifte maaşa hangi birinizin ihtiyacı var” diye konuştu.