Vatandaşta​n heyelana naylonlu önlem

Vatandaşta​n heyelana naylonlu önlem
1 Mart 2013 02:02

Aydın’ın Söke İlçesi’nde belediye tarafından evlerinin alt kısmındaki araziden yaklaşık 170 kamyon toprak çekildiğini iddia eden Konak mahallesi sakinleri, yaşanan heyelana iki yıldır çözüm bulunmadığını belirterek isyan etti.

 

 

 

Toprağın alındığı 2010 yılından bu yana heyelan yaşadıklarını kaydeden mahalle sakini Erkan Karasulu, “Başvurmadığımız yer kalmadı. Evlerimizi boşaltmamız istenirken buraya naylon sererek önlem almaya çalıştılar. Kaderimize terk edildik” dedi.

 

Söke İlçesi Konak Mahallesi Alfa evlerinde ikamet eden yaklaşık 110 aile evlerinin ön tarafında meydana gelen toprak kayması nedeniyle sıkıntılı günler geçirirken, belediyenin aldığı naylonlu önlem nedeniyle isyan etti.

 

 

 

 

“BELEDİYENİN BOYUNU AŞIYOR”

 

 

Mahalle sakinlerinin iddialarını doğrulayan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, “Bölgede 2010 yılından bu yana çökme var. Fen İşleri Müdürlüğümüz çalışma yaptı ve istinat duvarı yapılmasına karar verildi. Ancak yapılacak duvar çok yüksek olacaktı biz de durumu İl Afet Müdürlüğü’ne bildirdik. Buradan gelen jeoloji mühendisleri çift sıra fore kazık çakılması gerektiğini rapor ettiler. Bu projenin maliyeti 3.5 milyon lira. Bunu belediyenin yapması mümkün değil. Bu belediyenin boyunu aşıyor” dedi. Tuna, bölgenin yağmur sularından etkilenmemesi için geçici olarak naylonlu önlem alındığını söyledi.