Van Esnaf Odaları Birliği'nden sürece destek açıklaması

Van Esnaf Odaları Birliği'nden sürece destek açıklaması
11 Mart 2013 11:48

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve ona bağlı 21 oda, ‘çözüm süreci’ne katkı sunmak amacıyla bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı.

 

 

 

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda yapılan basın açıklamasına, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan ve 21 oda başkanı katıldı. Toplantıya katılanlar adına basın açıklamasını okuyan Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alpaslan, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek şunları söyledi:

 

 

 

 

“Şu kritik günlerde toplumsal barış adına geçmişte hayal bile edemediğimiz çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmeleri görmekte bizi son derece heyecanlandırıp umutlandırıyor. Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak birliğimize bağlı 21 oda bir araya gelerek barış için atılan her adımı desteklemekte, barışa karşı yapılan her türlü eylem ve provokasyonunda karşısında olduğumuzu söylemek istiyoruz. Başbakanın en samimi duygularla başlattığına inandığımız bu süreci, son derece önemsemekle beraber BDP’nin sürece sunduğu olumlu katkının eksilmeden devam etmesini ve diğer tüm siyasi partilerin de bu sürecin dışında kalmamasını istiyoruz. Barışa olan kendimize olan güvenimizle yüksek sesle barış istiyoruz. Barıştan başka da seçenek yok.”