Vali, yıkılacak makam odasına 400 bin liralık vitray döşetti

Vali, yıkılacak makam odasına 400 bin liralık vitray döşetti
24 Mayıs 2015 10:45

Eski Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın, yıkılacak makam odası için 2 milyon lira harcadığı ortaya çıktı. Rakamın 400 bini vitray için harcandı. Harcamalar yeni valilik kompleksine taşınma sırasında ortaya çıktı.

 

 

Ercan Topaca, Kocaeli’de görev yaptığı dönemde Yeni Valilik Kompleksi inşa ettirmek için harekete geçmiş, 2011 yılında gerekli talimatları vermişti. Yeni Valilik Kompleksi inşası için çalışmalar başladığında Topaca ani bir kararla mevcut makam odasını yeniledi. Yeni kompleks inşa edildiğinde yıkılacağı açıklanan mevcut binadaki makamını 2 milyon liraya yeniledi.

 

 

400 BİNLİK VİTRAY

 
752 bin liraya altın kaplama tuvalet fırçalığı, altın kaplama sabunluk ve havluluk, altın kaplama bornoz askılığı ve altın kaplama çöp kovası satın alan Topaca bununla da kalmadı. Valilik makamına ultra lüks masif ahşap mobilyalar aldı ve makam odasının tavanını 400 bin liraya vitray ile kapladı. Ercan Topaca’nın yıkılacak binaya yaptığı masraflar Kocaeli’de görevlendirilen Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu da zor durumda bıraktı.

 

 

vali-yikilacak-maka-odasina-400-bin-liralik-vitray-dosetti-47577-1

(Odanın tadilattan önceki hali böyleydi)

 

 

SÖKÜLEMİYOR

 
Göreve başladıktan sonra tamamlanan Yeni Valilik Kompleksi’ne sıfır mobilyaların alınacağını öğrenen Güzeloğlu, Topaca’nın siparişlerini iptal etti ve eski makamdan götürebileceği kadar eşyayı yeni makama taşıma kararı aldı. Valiliğin birçok mobilyayı yeniden kullandığı ancak 400 bin liralık vitrayları söktüremediği, vitrayların binayla birlikte yıkılacağı öğrenildi. Öte yandan Vali Ercan Topaca yeni kompleks inşasında da lüksünden vazgeçmedi ve kendisi için 300 metrekare makam odası inşa ettirdi. Birim müdürlüklerinin tamamının sığamadığı binada 4 müdürlük açıkta kalmış ancak makam odasında herhangi bir küçülmeye gidilmemişti.

 

 

‘752 BİN HARCADIM’

 
Altın kaplama iddialarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Hatay Valisi Ercan Topaca, söz konusu eşyaların altın kaplama değil, altın sarısı krom kaplama olduğunu belidtti, Vali Topaca, 752 bin liralık faturanın sadece tuvalet ve banyonun yapımı için değil, tüm Valilik binasının tadilatı için harcanan para olduğunu belirtti.

 

 

Kaynak: Birgün / Uğur Enç