Vahap Seçer’den Bahçeli’ye yanıt: Kahraman Türk ordusu, ucuz siyasete malzeme edilemez

Vahap Seçer’den Bahçeli’ye yanıt: Kahraman Türk ordusu, ucuz siyasete malzeme edilemez
2 Kasım 2022 08:26

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında kendisini hedef almasına sosyal medya hesabından yaptığı iki paylaşımla yanıt verdi. Seçer, “Cevabını sandıkta vereceğim” dedi.

 

 

Belediye Başkanı Seçer, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ekim’de açıkladığı vizyon belgesini eleştirmiş; “Biz, mecbur kalınmadıkça savaş cinayettir diyen Atatürk’ün izindeyiz. Vizyona bakın. Gözlerim yaşardı. İkinci yüz yıl vizyonu tank, top, İHA, SİHA, vur, kır, öldür, kahramanlık türküleri… Cumhuriyet bunun için kurulmadı. Cumhuriyet medeniyet projesidir. Barış projesidir. Demokrasi projesidir. Eğitim, çağdaşlık projesidir. Onun için kuruldu. Ülkemin geldiği duruma üzülmemek mümkün değil” ifadelerini kullanmıştı.
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Erdoğan’ın vizyon belgesini eleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i hedef aldı. MHP lideri, “Sayın Belediye Başkanı hasbelkader seçildin ama hasbelkader Akdeniz’e dökülmeyeceksin. Biz kahramanlık türküleri söyleyeceğiz, saklanacak delik bile bulamayacaksınız” ifadelerini kullandı.

 

Vahap Seçer, sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

 

 

“Türkiye’nin en büyük askeri Atatürk, aynı zamanda ‘Yurtta barış, cihanda barış’ sözünün sahibidir. Kahraman Türk ordusu, ucuz siyasete malzeme edilemez. Türkiye’nin vizyonu ilimdir, fendir. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında da yönümüz aynıdır ve aynı kalacaktır.

Bugün Sayın Devlet Bahçeli şahsıma yönelik hakaret, tehdit ve ithamlarda bulundu. Belediye başkanı olarak bir partinin genel başkanına aynı üslupla cevap vermem siyasi ahlakıma sığmaz. Cevabımı Mersin’e hizmetlerimle ve halkımızın desteğiyle sandıkta vereceğim. Milletimizin takdirine…”