Uygur Türkleri'nin Feryadını Duyalım

Uygur Türkleri'nin Feryadını Duyalım
15 Ekim 2011 21:26

Sayına Başbakan İsrail’e ‘one minute’ derken Uygur Türkleri’ni katleden Çinli yönetime bunu demeyi unutuyor mu? Ya da demeyi mi bilmiyor? Uygur Türkleri hem de Türkçe olarak başta hükümet olmak üzere bizlere  ‘BİR DAKİKA’ diyor….

 

HALKINHABERCİSİ olarak sayın başbakan bir gün Çinli’lere ‘one minute’ demek isterse diye biz ‘one minute’nin Çince karşılığını Türkçe okunacak şekilde yayınlıyoruz ….

 

‘ Hİ FENÇ OM!’ 

 

Filistin’de yaşanan trajedi elbette insanlık suçudur. İsrail yönetimi koca bir halka insanlık dışı baskılar uygulamakta ve dünya da buna seyirci kalmaktadır. Türkiye elbette insanlık adına tüm gücüyle İsrail’in başıbuyruk politikalarına dur demek zorundadır.Ancak acı çekenler sadece Filistinliler mi?…

 

Uygur Türkleri de en az Filistinli kardeşlerimiz kadar acı çekiyorlar. Çinli’ler tarafından tecavüze uğruyor ve sokak ortasında vahşice öldürülebiliyorlar. Aşşağıda buna örnek olacak bir videoyu da içimiz acıyarak verdik. Türkiye güçlü bir devlet olarak Çin yönetimine gereken politik ve ticari baskıları uygulamalı ve konuyu dünya kamuyounun vicdanına göstermelidir. Filistin’in sesini duyduğumuz kadar Uygur Türkleri’nin feryatlarını da duymak bizim tarihsel , kültürel ve insani borcumuzdur.

 

İŞTE YÜREK BURKAN GÖRÜNTÜLER

 

 

Uygurlar katlediliyor, yine onlar gözaltına alınıyor. Gözaltına alınan mağdurların serbest bırakılacağı dedikodusu çıkarılıp, yeni katliamlar tezgahlanıyor. Han Sülalesine mensup Çin katiller ellerinde sopa, demir çubuk ve palalarla Urumçi, Kaşgar sokaklarında ‘Türk avına çıkmak’ diye deyimler var artık.

 

 İnsan avcıları caddelerde öfkeyle yürürken güvenlik kuvvetlerinin katilleri görmezden geldiğini sizde fark etmiş olmalısınız. Bu videolar yeniden mutlaka yayımlanacaktır.

 

Hep 156 ölü, binin üzerinde yaralıdan bahsediliyor. Nedense olayların patlak verdiği ilk gün açıklanan bu rakam hiç değişmedi. Asıl katliamlar ikinci ve sonraki günler yaşandığı halde…
Ölü sayısının bu rakamın çok üzerinde olduğunu bu basit değerlendirme ele veriyor.