Utan artık Şamil Tayyar

Utan artık Şamil Tayyar
13 Ağustos 2012 14:06

TV8’de Erkan Tan’ın konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin oldu. Tekin, “Hüseyin Aygün PKK’nın misafiri” diyen Şamil Tayyar’a da sert tepki gösterdi. Tekin, “Şamil Tayyar hiç mi utanmıyorsun bu sözü söylerken” dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün terör örgütü tarafından kaçırılması üzerine konuşan Tekin; ‘Sadece Sayın Vekilimiz kaçırılmış değil, Tunceli halkı ve Türk milleti kaçırılmıştır!’ açıklamasında bulundu.

AKP Gaziantep Milletvekili ŞamilTayyar’ın “PKK CHP’li Aygün’ü misafir etmiş. Muhabbetiniz bol olsun, olsun da millet bu numarayı yemez” açıklaması üzerine Tekin;

“İktidar yaşanan bu olaylara milletimizi alıştırdı. Sadece milletvekilimiz değil, 1 yıl önce bu ülkenin Kaymakam’ı ve 2 tane koruma polisimiz kaçırıldı. Şu anda onlarca kamu görevlisi PKK’nın elinde. Ey Şamil Tayyar, utanmıyor musunuz? Hangi gerekçe ile bu sözleri söylüyorsunuz? Utanmıyor musunuz? Bunu size sormazlar mı?” dedi.

“Sadece Sayın vekilimiz değil, Tunceli halkı ve Türk milleti kaçırılmıştır!”

“Elimizde sadece Sayın Vali’nin açıkladığı bilgiler dışında bilgimiz yok. İlk kez bir milletvekili kaçırılıyor. Sadece sayın vekilimiz değil, Tunceli halkı ve Türk milleti kaçırılmıştır. Türkiye kaçırılmıştır. Özellikle İnsan Hakları Derneklerini, Sivil Toplum Örgütlerini göreve çağırıyorum. Gereken ne ise yapılmalıdır. Basın mensuplarının çok hassas davranmaları gerekiyor!”

“Sayın Başbakan ‘Beklenen Olaydı’ sözünü anlamış değilim!”

“Sayın Başbakan’ın dünkü konuşmasında ‘Beklenen Olaydı’ dedi. Aklıma 2 şey geliyor. 1) Sayın Başbakan istihbarat örgütleri sizlere bilgi mi verdi beklenen olaydı? 2) Ya da bu coğrafyayı gözden çıkardınız bu coğrafyada her şey mubahtır, olabilir mi demek istiyorsunuz? Bunun altını bir doldurun. Sayın Başbakan’ın söylediği laf mıdır şimdi?”

“Bizim kıblemiz Meclis, sizim kıbleniz Oslo!”

“Bu çok tarihi bir görevdir. Yarın siz Oslo’ya gidin biz Meclis’e gideceğiz. Başka nereye gideceğiz. İftira atmıyorum. Gitmediler mi Oslo’ya? Bizim kıblemiz Meclis, sizin kıbleniz Oslo!”

“Size sopa gösterenlere bilgiyi verin, parlamentoyu hiçe sayın!”

“AKP sözcüsü, TBMM’yi göreve davet ettiğimiz için bize cevap vermiş. AKP’li sözcü:’Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis’i mi toplayacağız, toplamayız!’ bu cümleyi kamuoyunun takdirine sunmak istiyorum. Uzun zamandır olağanüstü durumlar yaşanıyor ve bunun bilgisinin Meclis’te paylaşılması gerekiyor. Bu devlet geleneğinde önemli bir unsurdur. Bizden önce size sopa gösterenlere bilgi vereceksiniz, parlamentoya bilgi vermeyeceksiniz. Bu olur mu? Birkaç Mehmet şehit oldu diyor. Allah korusun sizin evladınızın başına gelse kıyameti koparırsınız!”

“Yüreğiniz yetiyorsa gelin PKK’yı konuşturtmayalım!”

“Gündemi PKK belirlemiyor mu? Başka söze gerek var mı? Hergün gazetelerimizde, televizyonlarımızda yanan ocaklarımızda PKK konuşulmuyor mu? Eğer yüreğiniz yetiyorsa gelin konuşturtmayalım!”