Üst düzey IŞİD Komutanı Ebu Seyyaf öldürüldü

Üst düzey IŞİD Komutanı Ebu Seyyaf öldürüldü
16 Mayıs 2015 16:22

ABD Ordusuna bağlı birliklerin Suriye’de düzenlediği askeri operasyonda, üst düzey IŞİD komutanı Ebu Seyyaf’ın öldürüldüğü bildirildi.

 

 

Amerikan Ordusuna bağlı özel harekat birliği Suriye’nin doğusunda IŞİD’e karşı operasyon düzenledi. CNN International’a konuşan kaynaklar, düzenlenen operasyonda üst düzey IŞİD komutanı Ebu Seyyaf’ın öldürüldüğünü bildirdi.

 

 

HAVADAN DA VURDULAR

 

 

ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının IŞİD tarafından ele geçirilen Ramadi’deki hükümet binalarına saldırılar düzenlediği açıklanmıştı.

 

 

ANKARA’DAKİ GÖRÜŞMENİN ARDINDAN SALDIRILAR ARTTI!

 

 

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’e (DAEŞ) karşı küresel koalisyon için özel temsilcisi emekli General John Allen ve onun yardımcılığını yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Brett McGurk, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Ankara’da görüşmüştü.

 

 

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Özel Temsilci Allen ve yardımcısı McGurk’ün, DAEŞ’le mücadelede yürütülen iş birliği konusunda Sinirlioğlu ile Ankara’da görüştüğü bildirildi.

 

 

Görüşmelerde, yabancı savaşçıların akışının önlenmesi, IŞİD’le mücadele konusunda Türkiye ile ABD arasındaki iş birliğinin genişletilmesi ve derinleştirilmesi amacıyla atılabilecek adımların ele alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “General Allen, Suriye halkını IŞİD’in saldırılarına karşı savunmak, ılımlı Suriye muhalefetinin kontrolündeki toprakları güvence altına almak, ABD’yi, koalisyon ortaklarımız ile müttefiklerimizi ve Suriye halkını Suriye’deki terörist tehditlerden korumak ve Suriye’deki ihtilafa müzakere edilmiş bir çözüm bulmak için gerekli koşulların sağlanması konularında, incelemeler sonucunda belirlenen Suriye muhalefetine yetkinlik kazandıracak eğit-donat faaliyetlerine verdiği destekten ötürü Türkiye’ye teşekkür etmiştir.”