Üniversitelerde Gül tasfiyesi!

Üniversitelerde Gül tasfiyesi!
20 Temmuz 2015 12:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, rektör atamalarında sıra önceliğine bakmadan AK rektörlerini atarken Gül kokusu da bırakmıyor!

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki üniversiteye rektör atadı.

Yeni kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü’ne kendi özel doktoru olan eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ü atayan Erdoğan, Sinop Üniversitesi Rektörlüğü’ne ise Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı atadı.

 

 

Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne rektörlük için YÖK Genel Kurulu’ndaki seçim sonucunda belirlenen üç adaydan birinci sırada bulunan Erdoğan’ın özel doktoru Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ü rektör olarak atadı.

Erdoğan’ın yaptığı atamalarda göze çarpan bir ayrıntı da bir önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün öncelik sırası gözetmeksizin atadığı rektörlerin, bu seçimlerde ilk sırada yer almalarına rağmen atanmaması oluyor.

 

 

GÜL KOKULU REKTÖRDEN AK REKTÖRE!

 

 

Sinop Üniversitesi’nde 7 Temmuz tarihinde yapılan seçimlerde 167 oy kullanılmış, sandıktan 75 oyla mevcut rektör Prof. Dr. Recep Bircan birinci çıkarken, Prof. Dr. Sedat Karayücel 37 oyla ikinci, Prof. Dr. Nihat Dalgın 27 oyla üçüncü ve Prof. Dr. Kamil Demirci’de 25 oyla dördüncü olmuştu.

YÖK Erdoğan’a gönderdiği listede 3. sıradaki Dalgın’ı ikinci sıraya koydu. Erdoğan, Sinop Üniversitesi Rektörlüğü’ne ise Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı atadı.

Bir önceki dönemde de mevcut rektör Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu 32 oy alarak birinci, Prof. Dr. Recep Bircan da Nihat Dalgın gibi 27 oy alarak ikinci olmuştu. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Recep Bircan’ı atamıştı.