Üniversite Kongresi bugün toplanıyor

Üniversite Kongresi bugün toplanıyor
15 Mart 2013 13:29

30’u aşkın üniversiteden 150’ye yakın öğrenci kulübünün katılımıyla gerçekleşecek Üniversite Kongresi bugün toplanıyor.

 

 

 

Farklı üniversitelerden öğrenci kulüplerinin temsilcileri bugün saat 10.00’da ODTÜ Necdet Bulut Amfisi’nde Üniversite Kongresi için buluştu.

Kongre çağrısında “Gençliğin yanlışları protesto etmesinin yanında kendi doğrularını ifade edebilmesine, bunların ışığında üretim yapabilmesine değinmenin zamanı geldi. Üniversite gençliğini yıkıcı, sadece tüketen insanlar olarak ilan edenler doğruları söylemiyor. Gençlik iddia edilenin aksine her alanda üretimini sürdürüyor. Yaşadığı ülkeye ve topluma dair sözünü söylüyor, kültürel ve sanatsal birikime katkıda bulunuyor, bilimsel gelişmelerde önemli bir bileşen olarak yerini alıyor. Üniversitelerde bilimi, aydınlanmayı ve barışı savunan öğrencileri temsil etmek ve farklı öğrenci topluluklarının birikimlerini ortaklaştırmak amacıyla yola çıkıyoruz. Üniversiteliler olarak her zaman daha iyisini yapabileceğimizin ve belki de yapmak zorunda olduğumuzun farkındayız ve bu farkındalığın hakkını vermek için bir üniversite kongresi topluyoruz” diyen hazırlık komitesi bu sabah ODTÜ’de kayıt masalarını kurdu.

 

 

Kongre öncesinde konuşan Marmara Üniversitesi Delegesi Yiğit Acar “Kitapların yasaklandığı, farklı meslek gruplarından insanların tecrit hücrelerine mahkûm edildiği, ülke sınırlarında yaşanan katliamın meşrulaştırıldığı, hukukun yok edildiği, YÖK yasa tasarısıyla üniversitelerin tamamen sermayenin denetime sokulmak istediği bir ülkeye her sabah günaydın demek, biz gençlerin kabul edebileceği bir şey değildir.

 

 

Bu coğrafyada savaş çığırtkanlığı yapanların sesini ancak bizler kesebiliriz. Bu mücadelede yeni bir adım atmak için Türkiye’nin dört bir yanından kalkıp bilimin gerçek yuvası ODTÜ’ye geldik. Karanlığın en koyu olduğu vakitteyiz ve aydınlık bir yarını yaratmak için bugün üniversite öğrencileri olarak elimizi taşın altına koyacağız. Üniversite Kongresi, söyleyecek sözü olan gençliğin bir araya gelişinin yansımasıdır” diyerek kongrenin önemini vurguladı.

 

 

Kongrenin gündeminde yeni anayasa tartışmaları, Ortadoğu’da savaş ihtimali, YÖK yasa tasarısı, bilimsel eğitimin yöntemleri gibi konular mevcut. Üniversitelilerin konu başlıklarına dair hazırladıkları tebliğlerini sunacakları ve tartışacakları Kongre gün sonunda sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erecek.