Ümit Kocasakal: Birilerini yaralamak için attıkları bu bumerang dönüp kendilerine de gelecek!

Ümit Kocasakal: Birilerini yaralamak için attıkları bu bumerang dönüp kendilerine de gelecek!
9 Temmuz 2020 11:09

Günlerdir kamuoyunda tartışılan ve Adalet Komisyonu’ndan geçen çoklu baro yasa teklifine ilişkin tartışmalar sürüyor. İstanbul Barosu’nun eski başkanı, Galatasaray Üniversitesi Ceza Hukuku Anabilim Başkanı Prof. Ümit Kocasakal, çalkantılı süreci değerlendirdi. Kocasakal, baro sisteminin değiştirilmek istenmesinin bir FETÖ projesi olduğunu savundu ve “Birilerini yaralamak için attıkları bu bumerang dönüp kendilerine de gelecek” dedi.

 

 

Prof. Dr. Ümit Kocasakal, baro sisteminin değiştirilmek istenmesinin bir FETÖ projesi olduğunu şu sözlerle savundu:

 

 

* Bu aslında yeni bir proje değil. 2013’lerden bu yana hep dile getirilen bir FETÖ projesi. Neden mi? Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı döneminde denetleme kurulunca hazırlanan ve barolar da dahil bütün meslek kuruluşlarının yapısını, kendilerine yararlı olacak şekilde değiştirmeyi hedefleyen bir rapor var. O dönem de baro başkanıydım o rapora vakıfım.

* Bu düzenlemenin akıl hocası, Balyoz başta olmak üzere kumpaslara destek olmak üzere bizzat Genelkurmay önünde açıklama yapan ve şu anda da AKP Grup Başkanvekili olan Cahit Özkan’ın Sabah Gazetesi’ne verdiği demeçte tam anlamıyla takke düşüyor, kel görünüyor.

* Özkan diyor ki liberal düşünce topluluğunun geniş bir raporu vardır. Çok önemlidir. “Değerlendirdik, inceledik ve bundan yararlandık” diyor. Peki kim bu liberal düşünce topluluğu? Üyeleri arasında mesela “Gülen cemaati siyasi güç haline gelsin ilk seçimde ona oy vereceğim” diyen Prof Dr. Atilla Yayla var. FETÖ’nün Abant toplantıları müdavimlerinden Ömer Çaha var. FETÖ dershanelerinin kapatılmasına şiddetle karşı çıkan Yusuf Şahin var. Görüyor musunuz? O liberal düşünce topluluğun bir şekilde nereye hizmet ettiğini?