Uludere'de ölenlerin yakınları meclis önünde eylem yaptı

Uludere'de ölenlerin yakınları meclis önünde eylem yaptı
28 Mart 2013 10:12

Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde kurulan Uludere Komisyonu’nun raporu, Uludere olayında hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından Meclis Dikmen kapısı önünde protesto edildi.

 

 

 

TBMM bünyesinde kurulan Uludere Komisyonu’nun raporu, Uludere olayında hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından Meclis Dikmen kapısı önünde protesto edildi. Aileler ellerinde Uludere’de hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ve dövizleri ile meclis önünde biraraya geldi. BDP milletvekilleri Hasip Kaplan, İbrahim Binici ve Ertuğrul Kürkçü?nün de destek verdiği eylemde aileler Meclis’in Dikmen kapısından içeriye girmek istedi. Polisin engellediği aileler daha sonra nüfus cüzdanlarını yere atarak slogan attı.

 

 

 

Uludere’de hayatını kaybedenleri aileleri adına açıklama yapan Veli Encu, ölen akrabalarının planlı, bilinçli ve kasıtlı bir şekilde öldürüldüğünü iddia etti. Kurtarma çalışmaları engellendiği için yaralı kurtulan 13 kişinin kan kaybından hayatını kaybettiğini savunan Veli Encu, İnsan Hakları Komisyonu’nun kabul ettiği raporu ‘utanç raporu’ olarak gördüklerini dile getirdi. Kabul edilen raporun barış sürecini sabote edeceğini belirten Encu, bu kararın Meclis’in tarihine kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.

 

 

 

 

Eylemde konuşan BDP Milletvekili Hasip Kaplan ise raporun insan vicdanını sızlatan, adalet duygusunu yerle bir eden bir rapor olduğunu söyledi. Ailelerin meclis önünde isyan çığlığı attığını belirten Kaplan, gerçek sorumluların bir an önce bulunması ve yargılanması gerektiğini dile getirdi.

Ailelerin yaptıkları açıklamanın ardından TBMM kapısından ayrıldı.