Türkiye'yi karpuz gibi ikiye ayırıyorlar

Türkiye'yi karpuz gibi ikiye ayırıyorlar
3 Şubat 2013 12:57

HP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye’nin yol ayrımında olduğunu ve ayrışmanın eşiğine geldiğini anlatırken, “Türkiye’yi karpuz gibi ikiye ayırıyor, bölüyor ve ayrıştırıyorlar” dedi.

 
Yalova’nın Subaşı Beldesi’nde partisinin örgüt toplantısına katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, toplantı öncesi partililere seslendi.

Toplumun giderek kutuplaştığını ve insanların etnik kökenlerini sorgulayan başbakan ve iktidar ile karşı karşıya olduklarını öne süren İnce, şöyle konuştu:
 
“İnsanlar, sendikalar, bankalar,m arketlerimiz ayrıştı. Bbırakın tüm bunları camileri bile ayrıştırdılar; A tarikatı camii, B tarikatı camii diye. Toplumu, Türk, Kürt, laik anti laik, Alevi, Sünni diye ayrıştırdıkları yetmezmiş gibi, kadınlarımızı da başı açık- kapalı diye kutuplaştırdılar”
dedi.  
 

Türkiye’de böyle bir ayrışmadan herkesin ve her kesimin zarar göreceğini kaydeden İnce, vatan topraklarının tehlikeye girdiğini, insanların cinsiyet ve etnik yapısının önemi olmaması gerektiğini anlatırken şöyle konuştu:
 
“Türkiye, böyle bir moral bozukluğu içersinde 1 yıl sonra yerel seçimlere girecek. Bu moralsizlik sizleri küstürmesin. Geçmişte, ANAP iktidarı yerel seçimlerde nasıl hüsrana uğradıysa bu seçimlerde de AKP aynı sonuçla karşılaşacak. Tayyip Erdoğan, geçmişte 3 kez aday olup seçimleri kaybetmişti. Bu yenilgiyi kendisine önümüzdeki yıl bir kez daha tattıracağız. CHP yerel seçimlerde başarılı olacaktır. Başarılı olmak için de yılmadan, küsmeden birlikte çalışmalıyız.”
 

CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, il yöneticileri, Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit, Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş, Subaşı Belde Başkanı Nuri Çimen ve parti üyelerinin hazır bulunduğu örgüt toplantısında yerel seçimlere ilişkin bölgede yapılacak parti çalışmaları ele alındı.