Türkiye’de iki Ürdünlü, 2 özel hastaneden aldıkları organları yurt dışında zenginlere sattılar iddiası

Türkiye’de iki Ürdünlü, 2 özel hastaneden aldıkları organları yurt dışında zenginlere sattılar iddiası
11 Mart 2024 09:09

Ürdün’de haklarında kırmızı bülten çıkarılan ve Türkiye’de açık dosyaları bulunan 2 Ürdünlünün Türkiye’den organ alıp yurtdışında sattıkları iddia edildi. İddianın sahibi gazeteci Erk Acerer, iki kişinin Ürdün’ün kırmızı bülten çıkarması sonrası Türkiye’nin radarına girdiğini ve haklarında dosya olan bu kişilerin neden daha önce soruşturulmadığını sordu.

 
Gazeteci Erk Acarer, Türkiye’ye giriş yapan 2 Ürdünlünün Türkiyeli yoksul vatandaşların organlarını alarak yurtdışındaki zenginlere sattığını iddia etti.

Acarer, Ürdün hükümetinin, şahıslar hakkında kırmızı bülten çıkarana kadar İstanbul ve Ankara’daki toplam 3 özel hastanede organlar alındığını ileri sürdü.

2 Ürdünlünün, Türkiye’ye giriş yaparak organ kaçakçılığı yaptığını iddia eden Erk Acarer sosyal medya hesabı X’ten Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait bir belge paylaştı.

 

 

Erk Acarer’in paylaşımı şöyle:

 

Türkiye’deki organ kaçakçılığı, ne acıdır ki Ürdün birimlerinin, Türk yetkililere haber vermesi ile ortaya çıktı. Duruma bakın ki, normal yollarla Türkiye’ye giriş yapan 2 Ürdünlü, kurdukları sosyal ağ ile yoksul Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının organlarını satın alıyorlarmış. Biri İstanbul, diğeri Ankara’daki 2 özel hastane ile anlaşma yapılmış. Burada nakil operasyonları yapılıyormuş.

 

 

“İşin korkunç ve bir o kadar da tuhaf bir yanı var”

 
Bu, kişilerden bir Amer Abdül Mno(40), diğeri ise Muhammed Naim Abdülhafez(43). Bu 2 kişinin de Yabancılara Mahsus İşlemler (YABİS) sisteminde kayıtları var ama ikamet izinleri yok. Şahısların biri Ankara Esenboğa, diğeri ise İstanbul Sabiha Gökçen’den ülkeye giriş yapıyor. Yıl 2021. İşin korkunç ve bir o kadar da tuhaf bir yanı var. Bu 2 kişi organ mafyasının bir parçası. Hatta Ürdün Kırmızı bülten çıkarıp, bütün uluslararası sisteme bildirmiş. Türk yetkililer de böylece harekete geçmiş!

 

 

“‘Av Mevsimi’ filmi maalesef gerçek olmuş!”

 
Ya öncesi? Maalesef çarpıcı. Amer Abdül Mno’nun 2023 yılına ait Ankara Ağır Ceza’da açık bir dosyası var! Muhammed Naim Abdülhafez’in ise hem basit yaralama hem organ ticaretinden 2 dosyası var. 2022 tarihli! Ürdün harekete geçene kadar bu kişilere dosyalarına rağmen işlem yapılmadı mı? Bu kadar önemsiz mi? Türkiye’de yoksuldan alınıp zengine organ takılmasını anlatan ‘Av Mevsimi’ filmi maalesef gerçek olmuş! Bir farkla:

Organizasyonu kaçak Ürdünlüler yapmış! Önemli sorular var: Türkiye yabancılar konusunda ipin ucunu kaçırdı mı; artık sayı ve kişi belli değil mi? Bu özel hastaneler konusunda ne yapılacak? Şimdiye kadar kaç kişinin organı alındı? Bunlar arasında rızası olmayanlar ve korumasızlar var mıydı? Deprem gibi felaketler şebekenin işini kolaylaştırdı mı?”