Türkiye Raporu’ndan seçim tahmini açıklaması: Muhasebesini yapacağız!

Türkiye Raporu’ndan seçim tahmini açıklaması: Muhasebesini yapacağız!
15 Mayıs 2023 11:46

Türkiye Raporu direktörü Can Selçuki, 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine ilişkin olarak yayımladıkları anketlerin tahminlerinde yanılmalarına ilişkin olarak, “bunun muhasebesini yapacaklarını, metodlarını gözden geçireceklerini” söyledi.

 

 

14 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanı seçimlerin kesin olmayan sonuçlara göre ikinci tura kalırken; pek çok kamuoyu araştırma şirketleri, öngörülerinde yanıldı.
Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı yarışını önde bitireceğini öngören Türkiye Raporu’nun direktörü Can Selçuki, kesinleşmeyen seçim sonuçlarının ardından açıklama yaptı.

 

Selçuki, Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

“Seçimden önce 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde iki tane tahmin yayınladık. Her ikisinde de hata payı içinde bulduğumuz ve bulmadığımız sonuçlar var. Ancak hatalı tahmini hata payının arkasında gizleyecek değilim. Bunun muhasebesini yapıp nerede ve neden hata yapıldığına dair detaylı bilgiyi sizlerle paylaşacağım. Ancak, biz ahlakıyla çalışan, bulduğu sonuçları aboneleri ve kamuoyuyla paylaşan bir şirketiz. Bu açıdan bana ve çalışma arkadaşlarıma yönelik algı yaptığımızı/para aldığımızı ima eden iftiraları kabul etmiyorum. Bugünden itibaren metodumuzu gözden geçirip, hatalarımızı düzelterek toplumun farklı konulardaki görüşlerini ölçmeye, anlamaya ve anlatmaya çalışmaya devam edeceğiz.”