Türkiye için kazanç vakti

Türkiye için kazanç vakti
3 Eylül 2018 10:08

Yaşanan ekonomik sorunlar birçok sektörü yakından etkilediği gibi inşaat sektörüne de önemli etkisi oldu. Son yıllarda ülkemizin en önemli atılım noktalarından birisi olan sektörde yaşanan bu daralmanın önüne geçmek için çok önemli bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın başlangıcı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından bizzat yapılan bir basın toplantısı ile açıklandı. Bu kampanya içerisinde çok sayıda indirim yer alırken ev alacaklar için hazırlanmış olan şartların birçoğunda indirim yapılması da konut sektöründe artan stokların kısa vadede azaltılması için etkili olacaktır. Yapılan bu değişikliklerin neler olduğunu ve sağladığı faydaları kısaca değinerek açıklamaya çalışalım.

 

 

Kampanya 31 Ağustos tarihinde başlayacak ve 31 Ekim tarihinde son bulacak. Bu süreç içerisinde kampanyaya dahil olacak ev sayısı 100 bin olarak sınırlanmış durumda. Sektörde ki en önemli inşaat şirketlerinin de içinde bulunduğu kampanya da faiz oranları %0,98 olarak sabitlenmiş durumda. Son zamanlarda %2 gibi bir noktaya gelen faiz oranlarında önemli bir indirim anlamına geliyor. Faiz oranları sadece yeni konut kampanyasına dahil olanlar için geçerli olacaktır. Kampanyaya dahil olacak tüm konutlarda %10 şirket indirim direkt olarak uygulanacaktır. 300 bin TL olan evin fiyatı 270 bin TL’ye çekilecektir. Tabi bu kampanya dahilinde olan avantajlardan sadece birkaç tanesidir.

 

Türkiye için kazanç vakti kampanyası arkasında çok önemli inşaat firmaları bulunuyor. Bunlardan birisi de sektörün devlerinden olan Emlak Konut kuruluşudur. Bu kuruluşunda önemli destek vermiş olduğu kampanya da ilk peşin ödeme daire fiyatının %10 olarak belirlendi. Bu oran daha önce %20 olarak kabul ediliyordu. Ara ödemeler olarak kabul edilen 12. Ve 24. Ay ödemelerinde %15 oranında indirim yapılmıştır. Kampanya içerisinde dahil olanlar arasında KONUTDER, İNDER ve GYODER üyesi olan çok sayıda şirket dahil olmaktadır. 100 bin konut içerisinde 500 bin TL gibi bir kredi limiti bulunmuyor. Bu kampanya dahilinde ev alacakların kredi limitleri bulunmuyor. Konutta indirim için yapılan bu kampanyanın kısa vadede sektörün nispeten nefes almasına yardımcı olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Eğer sizde bu aralar ev almak istiyorsanız elinizi çabuk tutmanızda fayda var.