Türkiye 100 yıllık yol yürüdü

Türkiye 100 yıllık yol yürüdü
16 Şubat 2013 21:44

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Antalya’da partisinin Antalya il başkanlığını ziyaret etti. AKP Genel Başkan Yardımcıları Menderes Türel ve Mevlüt Çavuşoğlu’nun da eşlik ettiği Bakan Çelik, burada çiçeklerle karşılandı.

Partililere seslenen Bakan Çelik, “10 yıl evvelinin Türkiye’sinden bugüne kadar yapılan büyük yürüyüşte aslında Türkiye sizlerin sayesinde yüz yıllık yol yürümüştür” dedi.

 
 
Türkiye’nin 10 yıl öncesini ‘darbe tehlikeleriyle karşı karşıya, illegal oluşumların devlet yönetimini ele geçirmeye çalıştığı, siyasi iradenin kıskaca girdiği, ekonomik anlamda çökmüş’ olarak anlatan Bakan Çelik, aynı dönemde, dış politikada da hiçbir şeye dokunmayan, içe kapanmış ve siyasal iddiasını kaybetmiş olduğunu söyledi. Böyle bir ortamda Sessiz bir devrimin gerçekleştiğini kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Sessiz bir devrim gerçekleşti. Siz bir parti kurdunuz. Partinin öncü kadroları sadece bunun tabelasını astı” dedi.
 

Bakan Çelik, şunları söyledi: “Bu memlekette yıllarca insanların dilleri yasaklanmış, kimlikleri baskılanmış, insanlarını nasıl yaşacağına başkaları karar vermiş. Başörtülü çocuklar okullardan çevrilmiş, anne çocuğuyla Kürtçe konuşamamış. İnsanlar düşünceleri ve fikirleri yüzünden yıllarca hapiste çürümüşler. Buna kim son verdi? Buna siz son verdiniz. Bütün dünyada krizlerin nasıl çözüleceği konusunda ciddi bir kafa karışıklığı varken, bakın Genel Başkanımızın liderliğinde Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’nin yürürlüğe koyarak Türkiye’de geçmişte yaşanmış haksızlıkları gideriyoruz. Türkiye’nin 10 yıllara yayılmış, Türkiye’nin ekonomisine sosyal barışına zarar veren terör sorunu sona erdirmeye çalışıyoruz.”
 

MUHALEFET STATÜKODAN YANA
 
Türkiye’nin 10 yılda çok uzun bir yol yürüdüğünü ve bu yürüyüşte AKP’nin rakibi olmamasına karşın rakip olarak görünenler olduğunu kaydeden Bakan Çelik, “Biz hala devrimci işlere el atarken, hala statükoyu değiştirmeye çalışırken, yeni bir statüko varsa onu da ortadan kaldırmaya çalışırken muhalefet partileri hala kendilerinin oluşturmaya çalıştıkları statükoları korumaya çalışıyorlar” diye konuştu. Bakan Çelik, “Türkiye’nin sosyal, siyasal, ekonomik anlamda en devrimci, en değişimci kararlarını biz alıyoruz. Muhalefet hala statükoyu savunmaya çalışıyor” dedi.  
 
Muhalefet partilerinin artık yorulduğunu, koşacak ve kendisinden ilham alacağımız bir rakibinin bulunmadığını belirten Bakan Ömer Çelik, “AKP’miz dünya çapında bir marka haline geldi” dedi.
 
Muhalefet partilerini söylemlerinin aksine AKP iktidarının milletin gasp edilen meşru ve demokratik haklarını gidermek için adım attığını belirten Bakan Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: “Millet kendini tasfiye etmiş değildir, devlet kendini tasfiye etmiş değildir. Fakat zihinleri ve siyasi vizyonları 19 yüzyıl statükosunda kalmış olanlar, siyasi vizyonları bir türlü soğuk savaştan bu tarafa gelmemiş olanlar, bizim ne söylediğimiz ve nasıl vizyon ortaya koyduğumuzu bilmedikleri için kara propaganda yapıyorlar. Türkiye, bundan sonrasında kendi terör sorunundan kurtulmak noktasında mesafe alarak, Türkiye geçmişte yapılmış toplum kesimlerine dönük haksızlıkları gidererek, hayat tarzı konusunda barış ve huzur içinde güven içinde bir Türkiye inşa etme yolunda kuvvetle gidiyor. Bize, oy versin vermesin hiçbir vatandaşımız kendisini dışlanmış hissetmesin.”