Türker; Erdoğan özür dilesin

Türker; Erdoğan özür dilesin
3 Ekim 2012 17:13

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın DSP’den özür dilemesini istedi ve “Başbakan DSP’den özür dilesin, o zaman hakkımızı helal edelim” dedi.
 
Masum Türker, TV8’de Erkan Tan’la Başkent’ten Programı’na konuk oldu. Tan’ın ve izleyicilerin yönelttiği soruları yanıtlayan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Masum Türker, “Başbakan partisinin grup toplantısında CHP’yi eleştirmek isterken partimiz için kullandığı ‘DSP gibi bir parti kalmadı’ ifadeleriyle hepimizi üzmüştür.
 
Başbakan’ın, hem de bir siyasi parti genel başkanının, faaliyet halinde olan, bugün seçim olsa, seçime girme hakkı olan bir siyasi partiye bu sözleri kullanması, hiç yakışık almamıştır. Bu sözler hem o partiye hem de o partiye oy vermiş herkese hakaret anlamı taşır. Başbakan’a hakkımızı helal etmiyoruz. Başbakan DSP’den özür dilesin, hakkımızı helal edelim” diye konuştu.
 
Türkiye’de sadece ‘iki partili’ bir siyasi yapı oluşturulmak istendiğini bu nedenle muhalefetin de tek bir partiye indirgenmesinin amaçlandığını anlatan Masum Türker, bunun yanlış olduğunu söyledi.
 
TERÖRLE MÜCADELEDE BAŞARISIZ OLDULAR
 
Masum Türker, iktidarın kendi beceriksizliklerini, başkalarını kötüleyerek örtmeye çalıştığını kaydetti ve “Bu iktidar terörle mücadelede başarısız olmuştur. Oysa DSP döneminde terör sonlanmıştı” dedi.
 
ÖZAL’IN KEMİKLERİ MEZARDAN ÇIKARTILMAMALIYDI
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarının ölümünden 19 yıl sonra açılması konusunda da değerlendirmede bulunan Masum Türker, şunları söyledi:
 
“Allah bize bugünleri hiçbir kimsede yaşatmasın. Benim içim sızladı. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nın kemikleri mezardan çıkartılmamalıydı. Özal rahmetli olduğu gün bile böyle ihbarlar vardı. Yapacağınızı o gün yapsaydınız ya.”
 
ÜLKEYİ YOKSULLAŞTIRDILAR

 
Masum Türker, AKP iktidarınınTürkiye’yi yoksullaştırdığını belirterek “Bir araştırma yapılmış, şu anda Lösemi’den, Kanser’den ölen çocukların en önemli özelliği ne biliyor musunuz? Çok acı ama ailelerinin geliri asgari ücretin altında olanlar, asgari ücrete yakın olanlar. Ey Tayyip Erdoğan, demek ki sen bu ülkeyi yoksullaştırmışsın. Bu mu kalkınma?” diye sordu.