Türk mühendis Afganistan'da mayın kurbanı oldu

Türk mühendis Afganistan'da mayın kurbanı oldu
23 Mart 2013 04:04

Görev yaptığı Afganistan’da aracı mayına çarpan inşaat mühendisi Niyazi Berberoğlu’nun ölümü, İzmir’deki ailesini yasa boğdu.

 

 

 

 

Dört dil bilen Berberoğlu’nun, ABD’de öğrenim gören oğlunun mezun olmasının ardından Türkiye’ye dönmeyi planladığı öğrenildi.

 

 

 

Bir Türk inşaat şirketinde görevli 56 yaşındaki Niyazi Berberoğlu, üç gün önce,yanında Afgan tercümanıyla Kandahar’dan, Spin Buldek bölgesindeki şantiyeyi kontrole gitti ve dönüşte aracın mayına çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Denizli doğumlu olan Niyazi Berberoğlu’nun ölümü, İzmir’de yaşayan ailesi başta olmak üzere çalışma arkadaşlarını ve sevenlerini yasa boğdu.

 

 

 

Bugüne kadar birçok firmada üst düzey yöneticilik yapan Berberoğlu’nun, dört dil bildiği, hala yeni diller öğrenmek için çalıştığı öğrenildi. Niyazi Berberoğlu’nun, ABD’deki Auburn Üniversitesi’nde Endüstri ve Sistem Mühendisliği eğitimi gören oğlu Kaan Berberoğlu’nun, 2014 yılı Mayıs ayındaki mezuniyetinin ardından ülkesine dönmeyi planladığı yakınları tarafından kaydedildi.

 

 

Niyazi Berberoğlu’nun, pazartesi günü, Gaziemir İlçesi’ndeki Gülhane Camisi’nde, öğlende kılınacak cenaze namazının ardından Sarnıç Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.