Türk Milleti'nin 29 Ekim yasağına yanıtı

Türk Milleti'nin 29 Ekim yasağına yanıtı
23 Ekim 2012 09:38

29 Ekim günü Birinci Meclis önünden Anıtkabir’e yapılacak olan “Seferberlik Yürüyüşü”nü yasaklayan Ankara Valiliği, Cumhuriyet Bayramı kutlaması için Ulus’ta Birinci Meclis önünde gerçekleştirilecek olan “Vatan ve Cumhuriyet için Halk Buluşması”nı da yasakladığını duyurdu.

Yasağa en anlamlı yanıtlardan birisi ise Aydınlık gazetesinden geldi. Aydınlık gazetesinin bugünkü kapağında tam sayfa Atatürk vardı.

Ankara Valiliği önce Birinci Meclis önünden Anıtkabir’e yapılması planlanan 29 Ekim yürüyüşünü yasakladı. Yasak kararı ardından kutlama komitesi Birinci Meclis önünde “Vatan ve Cumhuriyet için Halk Buluşması” adıyla bir kutlama programı hazırladı. Aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Birleşik Kamu-îş Konfederasyonu’nun da yer aldığı 27 kitle örgütünün katılımıyla yapılması planlanan buluşmaya, çok sayıda siyasi partiden de destek geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile çok sayıda milletvekilinden “29 Ekim günü Ulus’ta olacağız” açıklaması geldi. İşçi Partisi de kutlamalara bütün gücüyle katılacağını duyurdu. Sanat ve yazar dünyasının en sevilen simaları “29 Ekim’de Ulus’ta olacağız” açıklaması yaptı.

Emperyalizme karşı mücadele eden başta Suriye gençliği olmak üzere Ortadoğu’dan gençlik örgütleri Ankara’da olacağını duyurdu.

Ankara Valiliği’nin yasaklama kararını Aydınlık’a değerlendiren Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan şöyle konuştu: Biz bir miting başvurusu hiçbir zaman yapmadık. ‘Ortak basın açıklaması ile kutlayacağız’ dedik. Halkın bayramını kutlaması engellenemez. Devletin görevi sadece gerekli önlemleri almak ve halkın bayramını kutlamasını sağlamaktır!