Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Almanya’da şirket kurdu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Almanya’da şirket kurdu
12 Temmuz 2016 09:11

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI), dünyanın en önemli havacılık üretim merkezlerinden biri olan Almanya’nın Hamburg kentinde “TAI GmbH” adıyla bir şirket kurdu. Almanya’da bir havacılık şirketini satın almak için adım atan TAI, yeni oluşumla pazarda büyümeyi hedefliyor.

 

 

 

 

 

TAI GmbH, tasarım, geliştirme, gövde imalatı, destek hizmetleri alanında faaliyet gösterecek. Şirket aynı zamanda potansiyel uzay ve havacılık şirket alımları konusunda da yetkili olacak.

 

Son yıllarda Avrupa ve ABD pazarında büyümeyi hedefleyen TAI, Airbus, Boeing gibi şirketlere parça imalatı ve tasarım konularında iş birliğini artırmak için yabancı şirket satın almak amaçlı görüşmeler gerçekleştiriyor. Halen TAI bir Alman firmasını satın almak için de müzakerelerde son aşamaya geldi. Adı açıklanmayan Alman şirketin alımının önümüzdeki günlerde tamamlanması hedefleniyor.

 

TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Avrupa’daki en önemli havacılık ve uzay sanayii merkezlerinden biri olan Hamburg’ta bir şirket kurmanın, büyüme stratejilerinin bir parçası olduğuna dikkat çekerek bölgedeki ağırlıklarını artırmak istediklerini söyledi.

 

AİBUS İLE İŞBİRLİĞİ

 

TAI bu hareketi Avrupa’daki uzay ve havacılık sektörü ile ve asıl olarak Airbus Grubu ile kaynaşma yolunda stratejik bir adım olarak değerlendiriyor. Airbus’ın hem sivil hem de askeri projelerinde alt yüklenicisi olan TAI, bu şirketle iş birliğini artırmayı öngörüyor.

 

 

Kaynak: DHA