Türk ailesi bilekte rakip tanımıyor

Türk ailesi bilekte rakip tanımıyor
15 Mart 2013 00:09

İsviçre’nin St.Gallen kantonu Wattwil şehrinde yaşayan Erzurumlu Şimşek ailesi, hafta sonu yapılan İsviçre bilek güreşi şampiyonasında madalyaları sildi süpürdü.

 

 

Wallis kantonunda yapılan şampiyonda Şişek ailesinin babası 44 yaşındaki Doğan Şimşek 85- 110 kilo erkeklerde İsviçre şampiyonu olurken, eşi Halise Şimşek yetişkin kadınlarda şampiyon oldu. Kızları İlknur (18) ve Özgül (15) birbirlerine karşı final karşılaşması yaptılar. Özgül Şimşek İsviçre şampiyonu olurken ablası İlknur ikinci oldu.

 

 

DOĞAN ŞİMŞEK GEÇEN YIL DÜNYA ŞAMPİYONU OLMUŞTU

 

18 Yıldır bilek güreşi yapan Doğan Şimşek, Hürriyetin sorularını yanıtlarken, geçtiğimiz yıl Brezilya’da yapılan dünya şampiyonasında 85-110 kilo arasında dünya şampiyonu olduğunu hatırlatarak,

 

 

 

‘Şimdi önümüzde Litvanya’da yapılacak dünya şampiyonası var. Ona da ailece katılacağız. Eşim Halis, kızlarım İlknur ve Özgül benim sayemde bu spora başladılar ve başarılı oldular. Bu hafta sonu yapılan müsabakadan tüm aile başarı ile çıktık.  Bu sporu genellikle İsviçreliler yapıyor. Biz bu spor dalında olan nadir yabancı kökenliyiz. Buna karşın bu başarımızı devam ettirmek için aradığımız sponsorları bulamıyoruz. Bize ne yazık ki Türk toplumundan kimse sahip çıkmıyor. Oysa Türkiye’nin adını da duyurabilecek başarılara imza atıyoruz’ dedi.