Turgut Altınok’un mal varlığı tartışma yarattı

Turgut Altınok’un mal varlığı tartışma yarattı
16 Mart 2024 09:20

“Mal bizim değil Allah’ın, biz emanetçisiyiz” diyen AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, karun gibi zengin çıktı. Altınok, mallarının büyük bölümü için “Babadan miras” dedi. Mal varlığı listesi sosyal medyada gündem oldu, dikkat çeken yorumlar yapıldı.

 
ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın “Neden gizliyorlar?” sözlerine uzun süre direnen Turgut Altınok’un açıkladığı mal varlığı dudak uçuklattı.

Altınok’un kendi üzerine 22 arsa, 11 konut, 2 bina, 1 benzin istasyonu, 25 tarlası var. Aile şirketleri üzerinde de 67 ev, 5 dükkan bulunuyor. Altınok mallarının büyük bölümü için “Babadan miras” dedi ve sosyal medyada gündem oldu. “Babası Ankara Savaşında Timur’un yanındaymış. Babası olmasa aç kalırmış” yorumları yapıldı.

 

 

AÇIKLANAN LİSTE AZALMIŞ HALİ

 

“Belediye başkanı olduğumdan beri malım azaldı” diyen ve mal varlığını gizleyen Altınok, sonunda mallarını açıkladı ve “Bu mallar ana sütü gibi ak ve helal. Mal varlığım üzerinden suni gündem yaratılıyor” dedi. Altınok’un mal varlığı açıklaması sosyal medyanın da gündemine oturdu. Değeri milyarlar tutan mal varlığı için sosyal medyadan şu yorumlar yapıldı:

 

 

“MİRAS OLARAK ANKARA KALMIŞ”

 

– Vay be adama ne kadar mülk emanet edilmiş

– Babası olmasa aç kalırmış

– Yönetici ne kadar zenginse halk o kadar fakir oluyor

– Allahım biraz bana da emanet etseydin, bu kadar mı güvenilmezim

– Mülk Allah’ındır dedi Ankara’nın yarısı onun çıktı.

– Keşke bizim de böyle babamız olsa

– Turgut Altınok’un babası Ankara Savaşında Timur’un yanında saf almış. Yoksa bu kadar toprak nasıl kazanılır? Altınok neden mal beyanını açıklamıyor diye haksızlık etmişiz, meğer adamcağız kaç gündür yazıyormuş. Bunca mal mülkün hatırlanıp yazılması, 10 gün sürer

– Altınok’a babadan miras olarak Ankara kalmış.