Tunç Soyer’den İmamoğlu’na destek!

Tunç Soyer’den İmamoğlu’na destek!
9 Mart 2024 05:56

Ekrem İmamoğlu’nun Gaziosmanpaşa programına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de eşlik etti. İmamoğlu, Soyer için “Tunç başkanımız benimle İstanbul’da biraz çalışacak” dedi.

 

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski Gaziosmanpaşa Stadı yerine yapılan; meydan, spor tesisleri, yüzme havuzu, kreş, Enstitü İstanbul İSMEK, kütüphane otopark gibi birçok kullanım alanından oluşan Gaziosmanpaşa Yaşam Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

İmamoğlu’na CHP’nin Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Hakan Bahçetepe ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de eşlik etti.

 

 

 

“TUNÇ BAŞKANIMIZ BENİMLE BİRAZ İSTANBUL’DA ÇALIŞACAK”

 

 

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre İmamoğlu konuşması sırasında sahnede yanına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Hakan Bahçetepe’yi davet etti.

İmamoğlu “Bugün bana sürpriz yaptı; değerli dostum, İzmir’de çok başarılı işlere imza atmış ve bugün de bana destek olmaya gelmiş İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer burada. Tunç başkanımız benimle İstanbul’da biraz çalışacak.

Tabii İzmir’de işleri var, oraya dönecek. İnşallah İzmir’de kazanmamız için de çalışacak. Bütün büyükşehirlerde, her yerde iddiamızı ortaya koyacağız. Aynen İstanbul’un bütün ilçelerinde iddia ortaya koyacağımız gibi. Sonuçta memleketimiz kazanacak. Biz 5 yıl boyunca Tunç Bey gibi 11 büyükşehir belediye başkanı arkadaşımızla kader birliği yaptık.

Omuz omuza olduk, güzel işler yaptık. Eksiklerimiz olabilir ama biz birikimlerimizle yan yana olmaya, omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Bizim birliğimizi, bizim dostluğumuzu, bizim kardeşliğimizi kimse bozamaz, bozamayacak. Yolumuz bir bütündür” dedi.

 

 

“MEYDAN MEYDAN ANLATACAĞIM ONA”

 

 

İmamoğlu bütün siyasi partilerin oyuna talip olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Kalbime öyle geliyor ki bana öyle bir ses veriyor ki… Diyorum, ‘Allah’ım ben herkesin oyunu alırım, bana yardım et. Bu Cuma günü dua tutar. Vallahi billahi içten söylüyorum, benim ikna edemeyeceğim kimse yok.

Çünkü ben hizmetleri yaparken benim partilim, o partili, bu partili vallahi bakmıyorum. Ben öyle bir ailede bulundum ki benim ailemde her partiden vardı. Kimse kimseye düşmanlık yapmadı. Herkes birbirine komşuluk yaptı.

Arkadaşlık, akrabalık yaptı. Bunlar şimdi ne diyor biliyor musunuz? ‘Bizden olanlar, bizden olmayanlar.’ Biz ne diyoruz? ‘Hepiniz birlikte, hepimiz.’ Bu işin partisi olmaz. Bu işin doğulusu batılısı olmaz.

Bu işin Kürt’ü, Türk’ü, Çerkez’i, Laz’ı, Boşnak’ı olmaz. Biz bir milletiz. Atatürk; bizim o kurucu liderimiz öyle ulu, öyle güzel insan ki… 1920’de kurtuluş mücadelesini başlatmadan önce meclisi topladı. O meclisi kimle topladı.

Balkanlar’dan Ortadoğu’ya kadar, Kafkaslar’dan Ege’ye kadar o dönemin milletin her parçasından doğup gelen ve sonra bu Anadolu’da, Trakya’da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran milletin evlatlarıyla hepinizin dedesi ninesiyle kurdu.

Sizi ayrıştıranlara ben ne diyorum biliyor musunuz? ‘Hadi oradan! İşine bak!’ Bizi kimse bölemez. Bana oy vermemiş insanı, bana oy verenle aynı derecede seviyorum. Onu bu anlayamaz biliyor musun? Ama yakında geliyormuş meydan meydan anlatacağım ona.”

 

 

SOYER: “EKREM BAŞKAN’A SAHİP ÇIKMA SIRASI BİZDE”

 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de kurdele kesimi öncesinde, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Çok renk, çok ses, çok nefes diyen, kurtuluşun, kuruluşun şehri İzmir’den; Atatürk’ün, ‘Türk milletinin göz bebeği’ dediği İstanbul’a selam getirdim, umut getirdim, cesaret getirdim. Sevgili kardeşlerim, bu Türk milletinin göz bebeğine, Ekrem Başkan, 5 yıldır sevgiyle, tutkuyla, aşkla baktı.

Şimdi ona sahip çıkma sırası bizde. Çünkü İstanbul’un ve Türkiye’nin kaderi ortak. İstanbul, bir kez daha bir nefes alacak. Türkiye’de hep beraber nefes alacağız. Ekrem Başkanımız yolu açık olsun. Hepinize hayırlı uğurlu olsun. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Şimdiden zaferimiz kutlu olsun.”