İmamoğlu ve Yavaş oylarını kullandı!

İmamoğlu ve Yavaş oylarını kullandı!
31 Mart 2024 13:25

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin İBB Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, sandık başına gitti.

 

 

İBB Başkanı, Beylikdüzü Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oyunu kullandı. İmamoğlu, oy kullanacağı sandığa eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte geldi.

İmamoğlu, yoğun ilgi sebebiyle ilerlemekte güçlük çekti. İBB Başkanı, çıkışta kısa bir açıklama da yaptı.

 

Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu:

 

“Bugün Türkiyemizin her yerinde, İstanbul’da yerel seçim yaşıyoruz. Ramazan ayındayız. Dileğim; Ramazan ayının bütün güzel duygularının yaşandığı ve öncesinde sonrasında hiçbir sıkıntının olmaması, sonuç neyse, vatandaşımız kime oy kullandıysa, sonucun ilanıyla göreve başlanması.

Oy, demokrasimizin kutsal hakkıdır. Bu hakkın korunması şarttır. Bunun korunmasıyla ilgili kurallar nettir ama ne yazık ki Türkiye’de bu konuda eksiklikler olduğu için bu konu vatandaşlarımızla birlikte yürütülmektedir. Bugün benim için duygusal bir gün çünkü 5 yıllık emeğin helalleşme anı. Umarım halkımız bu helalleşme duygusunu bana yaşatır. Hiçbir ilçesi birbirinden ayırmadan, partizanlığı öne koymadan hareket ettiğimi ifade etmek isterim. Birinin kalbini kırdıysam af dilerim, hakkını helal etsin. Elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza inanıyoruz. Dilerim 16 milyon insanımızda helalleşiriz. Son olarak bu akşam koordinasyon olarak İl Başkanlığımızda sonucu takip edeceğim. Sandık başkanı olan yetkililerinin en doğru şekilde yönetmesini diliyorum.”

 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eşi Nursen Yavaş ile birlikte Ümitköy Anadolu Lisesi’nde oyunu kullandı. Yavaş oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada “Seçimlerin sonucu hakkında hiçbir tereddüdümüz yoktur. İnşallah akşam 9’dan sonra belediyenin bahçesinde görüşmek üzere” dedi.