‘TÜGVA, TÜRGEV, Ensar Vakfı yurtları da depremzedelere açılmalı’

‘TÜGVA, TÜRGEV, Ensar Vakfı yurtları da depremzedelere açılmalı’
17 Şubat 2023 08:06

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında depremzedeleri yerleştirmek üzere üniversiteliler KYK yurtlarından çıkarılırken, TÜGVA, TÜRGEV, Ensar Vakfı gibi vakıflara dokunulmadığını söyledi.

 

 

CHP’li Özgür Karabat, iktidara yakınlığıyla bilinen 287 yurt olduğunu ancak bu yurtlara dokunulmadığını dile getirdi.

Karabat, TÜGVA’nın 26, TÜRGEV’in 21, İlim Yayma Cemiyeti’nin 178 ve Ensar Vakfı’nın 62 yurdunun, depremzedeler için açılması gerektiğini söyledi.

 
Karabat, depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi kararının panik halinde alınmış bir karar olduğunu belirterek, “Madem böyle bir karar alındı. Vakıfların, derneklerin de yurtları var. Öyleyse buralar da depremzedelerin kullanımına açılmalı” dedi.

Karabat sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye önce kendi yurttaşının eğitimine ara veriyorsa, yabancı öğrencilerin eğitimini ve konaklamasını bence ikinci plana alabilir. Eğitimde yaşanan 6 aylık bir kayıp, deprem maliyetinin üstüne başka bir maliyet de koyar. Bu, Türkiye açısından bir kuşağın kaybolması anlamına gelir. Eğitim devam etmelidir.”

Öte yandan CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu üyesi avukat Murat Yıldız, üniversitelerin çevrimiçi eğitim kararına karşı Ankara Barosu tarafından yürütmeyi durdurma talebiyle dava açtığını söyledi.