Trabzonspor’un her günü kriz!

Trabzonspor’un her günü kriz!
1 Ağustos 2015 07:38

Trabzonspor’da yaşanan hoca değişikliği, transferdeki sessizlik, TFF seçimleri ve son olarak Onur-Hurma kavgası, taraftarı isyan noktasına getirdi.

 

 

Yargıtay, Trabzonspor’un 2013’de İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin görev süresini uzatan tüzük değişikliğini reddeden yerel mahkeme kararını onadı. Trabzonspor’un 45 gün içinde kongreye gitmesi gerekiyordu ancak bu karar alınmadı. Kulüp avukatları, Yargıtay’a “Karar düzeltme” itirazı yaptı. Bazı üyeler kulübe kayyum atanması için girişimlerde bulunuyor.

 

 

YANAL AYRILDI

 

 

Halilhodzic’in ayrılmasının ardından takımın başına getirilen Ersun Yanal yönetiminde Trabzonspor biraz olsun toparlandı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu şampiyonluk vaatleri verirken en çok Yanal’a güveniyordu. Süleyman Hurma’nın sportif direktör olarak atanmasının ardından kriz patlak verdi. Ayrılan Yanal’la ilgili, “İlk 11’de oynayacak 8 transfer istiyordu” denildi.

 

 

M’BIA’NIN İMZA PARASI

 

 

Trabzonspor’un en önemli transferi olan Mbia’nın gelişi olaylı oldu. Mbia’ya 1.5 milyon Euro imza parası verileceği ama sözleşmede bu rakamın 2.2 milyon Euro yazdığını gören Kamerunlu’nun 2.2 milyon Euro istediği öne sürüldü. Yönetim iddiaları yalandı, Mbia 2.6 milyon Euro garanti ücret, 2.2 milyon Euro imza parası karşılığı 3 yıllık sözleşme imzaladı.

 

 

DEMİRÖREN TERCİHİ

 

 

Trabzonspor’da en büyük kriz TFF seçimlerinde yaşandı. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Demirören’e oy vermesi camiayı karıştırdı. Bazı yöneticiler istifa etti. Hacıosmanoğlu’nun naklen yayın parasını peşin alabilmek için Demirören’e oy verdiği öne sürüldü. Taraftarlar büyük tepki gösterdi.

 

 

HURMA-ONUR KAVGASI

 

 

Karadeniz ekibindeki son fırtına Makedonya’da koptu. Süleyman Hurma ile Onur Kıvrak sert bir tartışma yaşadı. Onur kadro dışı bırakıldı ve Türkiye’ye döndü. İstanbul’da taraftarların yıldız kaleciyi omuzlara aldı. Hacıosmanoğlu ve teknik patron Şota, Hurma’dan yana tavır koydu.

 

 

TAKIM BÖLÜNDÜ

 

 

Rabotnicki maçında teknik patron Şota’nın oyuncu tercihleri takım içindeki sıkıntıları gözler önüne serdi. Hurma ile yaşadığı tartışmada Onur’a sosyal medyadan destek çıkan İbrahim, Uğur, Erkan ve Aytaç yedek soyunduruldu. Takımda futbolcuların ikiye bölündüğü, teknik heyetin de bu durumdan rahatsız olduğu belirtildi.