Trabzon’da okul polemiği: İmamoğlu bunlarda travma yaratmış!

Trabzon’da okul polemiği: İmamoğlu bunlarda travma yaratmış!
29 Kasım 2022 10:26

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon Tonya’da tadilatını yaptırdığı Necmettin Karaduman İlkokulu, kentin AK Parti ve CHP’li milletvekillerini karşı karşıya getirdi.

 

 

İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu Trabzon’a giderek okulu ziyaret etti. İmamoğlu’na okul ile ilgili bilgi veren Sayraç Mahallesi Muhtarı Kemal Kara “Harcamaların 1 milyon lirası hayırseverler tarafından 2 milyon lirası da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından karşılandı” dedi.

 

 

AK PARTİLİ CORA: OKULU İMAMOĞLU YAPTIRMADI, TUĞLA VERDİ

 

 

61saat.com’un haberine göre Dilek İmamoğlu’nun ziyaretinin ardından AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan tepki geldi. “Ekrem İmamoğlu Trabzon’da okul yaptırmadı” diyen Cora şöyle devam etti: “O okula bin adet tuğla verdi. Onu da bir müteahhit aracılığı ile gönderdi. Teşekkür ederiz ancak bu durum okulu onun yaptırdığını anlamına gelmez. Öğrenci sayısı az olduğu için kapanma durumunda olan okulu biz açtırdık.”

 

 

CHP’Lİ KAYA: HAYRETLER İÇERİSİNDEYİM
Cora’nın açıklamalarına yanıt veren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise “Sayın Cora’nın açıklamalarını hayretle okudum” dedi.

“Sayın Cora kendi ilçesindeki kapalı okulu tüm masraflarını karşılayarak eğitime açtıran Ekrem İmamoğlu’na teşekkür edeceği yerde ne diyor. Hiç araştırmadan kendisine verilen yalan yanlış bilgilerle konuşuyor” ifadelerini kullanan Kaya şunları söyledi: “Siyaset bunları tamamen kör etmiş, Ekrem İmamoğlu bunlarda travma yaratmış!

Gitsin sorsun, okul bugün eğitim ve öğretime açılmışsa bunun mimari Ekrem İmamoğlu’dur, oranın her şeyi ile ilgilenmiştir. 1000 tuğla verdi iddiası tamamen yalan ve yanlış bir bilgidir.

Okulun her şeyiyle ama her şeyiyle Ekrem başkan ilgilenmiştir. Sayın Cora’ya ilçesine yapılan bu hizmete teşekkür etmek düşerdi, eleştirmek değil! Eğer bilmeden konuşuyorsa bu eksikliktir ve ayıptır. Ama gerçekleri biliyor da yapılan hizmeti küçümsemek için böyle konuşuyorsa bu çok daha ayıptır.”