THY; Topçu Hava Yolları

THY; Topçu Hava Yolları
12 Ekim 2012 11:11

Usta gazeteci Uğur Dündar, Türk Hava Yolları’nın CEO’su Hamdi Topçu’ya bugün Sözcü Gazetesi’ndeki köşesinden çok zor sorular yöneltti.
 

Dündar bir gün önceki yazısında da THY için Torpil Hava Yolları ifadesini kullanarak Topçu’yu ağır top atışlarına tutmuştu!
 
 
Musa Topçu, Necmi Topçu, Yaşar  Topçu, Salih Topçu, Yavuz Topçu, Aylin Topçu, Durmuş Topçu, Duygu Topçu, Ebu Bekir Topçu, Emine Topçu, Enes Topçu, Hüseyin Topçu, Katibe Topçu… 
isimlerini sayan Dündar, Topçu’ya ”THY’nin şirketi TGS’de çalışan bu kişilerle akrabalığınız var mı? ” diye sordu!
 
 
 
THY… Topçu Hava Yolları!.. 
diye yazısına başlayan Dündar, kendisine gelen bir okur mektubunu paylaştı.
 

Dündar’a gelen okur mektubu

İzmir’den bir okurum yazıyor: “Geçenlerde Türk Hava Yollarıyla İstanbul’a uçmak için Adnan Menderes Havalimanı’na geldim.  Bilet işlemlerimi tamamladıktan sonra, CIP salonuna geçtim.  Beraberimde 3 adet SÖZCÜ getirmiştim. Gazeteleri, aralıklı olarak diğerlerinin yanına bıraktım. Yaklaşık on dakika sonra bir kadın görevli geldi.
Raftaki gazeteleri düzeltirken, benim getirdiğim SÖZCÜ’leri topladı! Yanına yaklaşıp ‘Neden SÖZCÜ gazetelerini aldınız?’ diye sordum.  Kadın gayet sakin bir şekilde ‘Burada durması istenmiyor da ondan!’ dedi. Sonra da ekledi: Bize verilen emir böyle!” 
 


”Türk Hava Yollan çalışanlarına bu emri kim veriyor? THY yönetimi” diyen Dündar, yönetimin en tepesinde bulunan kişi olan Topçu’nun eş, dost, akraba ve hemşeri atamalarıyla THY’yi Torpil Hava Yolları’na dönüştürdüğünü kaydetti.


Hamdi Topçu

Topçu’nun Sözcü alerjisi bulunduğuna dikkat çeken Dündar, yolcular getirse bile gazeteleri Sözcü’nün korku ile toplatıldığını kaydetti…
 

Ülkede ve Torpil Hava Yollan’nda dönen dolapları yolcular öğrenmezlerse durmak yok yola devam edeceklerini sanan Topçu ve onun gibilerin, Sözcü rahatsızlığını anladığını belirten Dündar, CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın, iki gün önce verdiği önergeyle THY’deki bir çok olayı aydınlattığını dile getirdi.

 

 
Oran’ önergesinde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın şu soruları cevaplamasını istemişti:
 

1- AKP eski İstanbul Gençlik Kollan Başkanı Şenol Kazancı, Başbakanlık’ta danışmanınız olarak görev yaptı mı?

2- Şenol Kazancı’nın kardeşi Şeref Kazancı’nın hiçbir havacılık deneyimi olmamasına karşın, THY’nin yer hizmetleri şirketi olan TGS’de kısa süre önce Satın Alma Müdürü olarak atandığı doğru mudur?

3- Oğlunuz Bilal Erdoğan’ ın eşinin 1 ve 2. dereceye kadar herhangi bir akrabasının kısa süre önce TGS İnsan Kaynakları Müdürü olarak işe başladığı bilgisi doğru mudur?
Bu kişinin mesleki deneyimi nedir?

4-THY ve iştiraklerinde, sizin ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun hemşerisi olmanın işe alınmayla ilgili olarak büyük avantaj sağladığı iddiası doğru mudur?

THY ve iştiraklerinde halen Rize doğumlu kaç kişi görev yapmaktadır? Üst yönetimde olanların isimleri nelerdir ve hangi pozisyonlarda görev yapmaktadırlar?
 
Oran’ın sorularının ardından Hamdi Topçu’ya kendisinin de bazı soruları olacağını söyleyen Dündar,
 
Musa Topçu, Necmi Topçu, Yaşar Topçu, Salih Topçu, Yavuz Topçu, Aylin Topçu, Durmuş Topçu, Duygu Topçu, Ebubekir Topçu, Emine Topçu, Enes Topçu, Hüseyin Topçu, Katibe Topçu… İsimlerini sıraladıktan sonra THY’nin yer hizmetleri şirketi olan TGS’de çalışan bu kişilerle Topçu’nun bir akrabalık ilişkisi sahibi olup olmadığını sordu!
 

Ardından daha bitmedi diyen Dündar, ailenizden evlilik bağı ile ”Boğaz” soyadını taşıyanlar mevcut mu dedikten sonra, ”Acaba Elif Boğaz, Emrah Boğaz, Miyase Boğaz, Murat Boğaz ve Adnan Boğaz isimli TGS çalışanlanyla bir akrabalık ilişkiniz olabilir mi?
Yoksa bunlar da isim benzerliğinden ibaret mi? ” diye sorularını sürdürdü!