TGB’liler İslami Gençlik Kurultayı’nda Taliban’la görüştü!

TGB’liler İslami Gençlik Kurultayı’nda Taliban’la görüştü!
5 Nisan 2022 09:01

Pakistan’da düzenlenen İslami Gençlik Kurultayı’nda Taliban yöneticileriyle görüşen Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Dilek Çınar, “Bu görüşme bize bir kez daha öğretmiştir ki emperyalizme karşı savaşan kuvvet ilericidir” dedi.

 

 

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat, 26-30 Mart arasında Pakistan’ın Ketta kentinde düzenlenen İslami Gençlik Kurultayı’na olarak katıldı. Aydınlık’ta yer alan habere göre TGB’liler burada Taliban yöneticileri ile görüştü.

Çınar, görüşmeyle ilgili şu açıklamayı yaptı: “ABD emperyalizmi, 20 yıl süren işgalin sonunda, 15 Ağustos 2021’de Afganistan’da resmen yenilmiştir. Afgan halkı, Taliban önderliğinde ABD emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı yürüttüğü silahlı mücadelede zafer kazandı, işgalcileri kovdu. ABD’nin apar topar kargo uçaklarına binerek kaçışı ve uçakların tekerleklerine sarılan işbirlikçilerin görüntüleri zihnimizde çok tazedir.

Bu görüşme bize bir kez daha öğretmiştir ki emperyalizme karşı savaşan kuvvet ilericidir. Bir kuvveti gerici yapan kıyafeti, görüntüsü, dini değil emperyalizmle konumlanışıdır. Hiç kimse başka bir ülkenin içişlerine karışma hakkına sahip değildir. Emperyalizmi defeden Taliban, Afganistan’ın ve Afgan milletinin refahını, huzurunu sağlayacaktır. İnsanlığın ön cephesinde emperyalizme karşı savaşan Türkiye’nin üzerine düşen Afganistan’la işbirliğini geliştirmek ve Taliban hükümetini tanımaktır.

Taliban yönetimi Afgan milletinin her bir ferdini kazanmaya çalışmaktadır. Başkonsolos Hassan, kin gütmediklerini, intikam ile hareket etmediklerini, Afganistan’ın geleceğini, yeniden inşasını ve halkın insani krizden kurtarılmasını düşündüklerini anlattı.”