TGB Başkanı İlker Yücel: Başbakan'ı ifadeye çağırdık

TGB Başkanı İlker Yücel: Başbakan'ı ifadeye çağırdık
29 Kasım 2012 17:02

Türkiye Gençlik Birliği yöneticileri, 29 Ekim’de Ankara Ulus’ta gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle dün emniyete ifadeye çağrıldı. Bugün emniyete giden TGB’lilere destek arkadaşlarından geldi. TGB üyesi gençler ifadeye giden arkadaşlarına destek vermek için Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde protesto gösterisi düzenledi.

H&H ÖZEL HABER

İfadeden çıkan TGB Genel Başkan’ı İlker Yücel Halkın Habercisi’ne konuştu. 

BAŞBAKAN’I İFADEYE ÇAĞIRDIK

Yücel, Halkın Habercisi’ne şu açıklamayı yaptı:

“İfade öncesi yürümek istedik ama izin verilmeyince gerginlik yaşandı. Buna rağmen yürüdük. Nutku’muzu verdik. İfademizde ise, ’29 Ekim bağımsızlık günüdür. Bunu kutlamak için izin almayız. Dün almadık, yarın da almayız. Kanunsuz bir durum yoktu. Bizim kanunumuz Nutuk’tur, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sözleridir. Üstüne tanımayız.’ diye yazılı ifade verdik. Sözlü ifadeyi kabul etmedik.  İfademiz savcılığa gönderildi. Ayrıca bizde Başbakan’ı ifadeye çağırdık.”

 


GENÇLİĞE HİTABE VE BURSA NUTKU İLE GİTTİLER

İl Emniyet önünde toplanan grup üyeleri Türk Bayrağı açtı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerekli izinleri aldıklarını belirten grup üyeleri iznin kaynağı olduğunu öne sürdükleri, ‘Gençliğe Hitabe’ ve ‘Bursa Nutku’nu da yanlarında getirdi. Eylem nedeniyle emniyet önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. TGB’liler ile emniyet güçleri arasında yer konusunda kısa süreli tartışma yaşandı. 
 

Grup adına yapılan açıklamada TGB üyelerine kutlamalar nedeniyle soruşturma açıldığı ve yöneticilerin ifadeye çağrıldığı ifade edildi. Soruşturmanın sadece TGB yöneticilerine açılmadığı kaydedilen açıklamada, soruşturmanın kutlamalara katılan herkese açıldığı kaydedildi.

 

 

 

 
Toplanan grup üyeleri, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Cumhuriyet devrimi kazanacak’ sloganları attı. Açıklamanın ardından ifadeye çağrılan TGB yöneticileri emniyet binasına alındı. Diğer grup üyeleri ise olaysız bir şekilde dağıldı