TGB'de kan değişimi!

TGB'de kan değişimi!
11 Mart 2013 00:11

TGB’de İlker Yücel yerini Çağdaş Cengiz’e bıraktı.

 

 

 

TGB resmi sitesinden değişim böyle duyruldu:

Türkiye Gençlik Birliği’nin üç yıldır genel başkanlığı görevini yapan İlker Yücel bugün gerçekleştirilen Genişletilmiş Genel Yönetim Kurulu toplantısının ardından görevini oy birliği ile TGB Genel Başkan Yardımcısı Çağdaş Cengiz’e bıraktı.

 

TGB Kan Tazeledi

 

TGB il başkanları ve TGB GYK üyelerinin katıldığı toplantıda İlker Yücel şöyle konuştu: “TGB bir okuldur. Hepimiz bu okulun öğrencileriyiz, biz TGB de görevimizi yaptık. Mezun olduk. TGB Türkiye’nin umududur. Bugüne kadar TGB’de yetişen yüzlerce arkadaşımız cumhuriyet cephesinin çeşitli kurumlarında görev aldı. Ben de Aydınlık gazetesinde görev alacağım. TGB’nin geldiği yer ve yönetici birikimimiz düşünüldüğünde TGB, önümüzdeki süreçte daha da büyüyecektir. TGB, Türkiye’nin gururu ve umudu olmaya devam edecek ve Mustafa Kemal’in Türkiyesi’ni yeniden kuracaktır.”

 

 

 

İlker Yücel’in konuşmasının ardından bütün salon ayağa kalkarak “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganını attı. İlker Yücel’in ardından alkışlarla kürsüye çıkan Çağdaş Cengiz ise: “TGB’nin kılavuzu bilimdir. Yaptığımız ve yapacağımız her işte ilkemiz budur. Atatürk gençliği üstüne düşen görevi yerine getirmek için kararlılıkla mücadele etmektedir. Biz TGB’yi bugüne kadar ortak akıl ve kolektif önderlikle yönettik. Birliğin ve beraberliğin gücüne inandık. Başarımızın sırrı buradadır. Bu yöntemi uygulamaya devam edeceğiz. TGB dalga dalga büyümeye devam edecek. Zafere emin adımlarla yürüyoruz.”

 

 

 

 

Venezüella’nın Atatürkü Chavez

 

 

TGB Yöneticileri Genel Yönetim Kurulu’na 5 Mart tarihinde kanserden hayatını kaybeden Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez’in adını verdi. Chavez’in mücadelesinin köklerini oluşturan Bolivar’ın, Venezüella’nın Atatürkü, Atatürk’ün ise Venezüella’nın Bolivar’ı olduğu konuşmalarda sık sık vurgulandı. Duvarda asılı duran ” Bolivar, Atatürk, Chavez Emperyalizmi Yeneceğiz” pankartı dikkat çekti.