Terörün Suçlusu 12 Eylül

Terörün Suçlusu 12 Eylül
26 Eylül 2011 14:59

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, terörün 1980 ihtilalinin Türkiye’ye hediyesi olduğunu öne sürerek, “Birleşmiş Milletler, Başbakan’ın yaptığı konuşmalara, Obama ile yaptığı görüşmelere denk getiriliyor. Bir bakıma güzel işlerin olduğu anda onları gölgelemek için yapılıyor” dedi…

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Siirt Pervari’de teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Önder Turgay’ın Karşıyaka Beşikçioğlu Cami’nde düzenlenen cenaze törenine katılmak için geldiği İzmir’de, ilk olarak partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada basın mensuplarına konuşan Turgay, terörün 1980 ihtilalinin Türkiye’ye hediyesi olduğunu öne sürerek, şunları söyledi:

 

“Türkiye’de güzel şeyler oluyor. Türkiye’de güzel şeyler olunca birtakım kişiler sıkıntı üretmeyi görev biliyorlar. Herkes ülkemizi hayranlıkla izliyor. Başbakanımızı yere göğe sığdıramıyorlar. Türkiye model alınıyor. Böyle güzel şeyler olurken Türkiye’de terör gibi bir belamız var. Terör 1980 ihtilalinin Türkiye’ye hediyesidir. Biz bunlarla mücadele ediyoruz iyi de mücadele ediyoruz. Son günlerde bu kalleş pusuların artması yapılan mücadelenin doğru olduğunu güzel şeyler yaptığımızın göstergesi. Sıkıştıklarının ifadesi. En büyük zararı Kürt kökenli vatandaşlarımız görüyor. Cenazenin biri Şırnak’ta. Buradaki de Mardinli. Biz bir bütünüz, aynı gemideyiz. İnanıyorum ki Doğu Anadolu’da silah zoruyla aldıkları desteği özellikle BDP kaybedecek. Çünkü onlar bu noktada tavır koymuyorlar.

 

Başbakan ifade etti ‘Kandil’e jetler gitmeye başladığında bazı kadınlar gelip barış adına başörtülerini atıyorlar.’ Bir tarafta dört genç kız altı şehit, top oynayan polisimiz onun eşi, bunlar bu kadar namertçe yapılanlar karşısında yapılanları bu millet görüyor. Bugün Doğu’ya dayatılmak istenen zihniyet zaten dünyada artık bitti. Libya, Tunus ve Suriye’deki değişim bunun işaretidir. Bugün Suriye’deki kavga da o anlayışın o baskıcı dayatmacı halkın yok saydığı anlayışların tarihi gömüldüğü bir dönemde çağdışı bir anlayışın avukatlığını yapıp, silahla bu bölgede hakim olması sağlanıyor ama milletçe biz buna fırsat vermeyeceğiz. Zamanlama da çok önemli. Birleşmiş Milletler, Başbakan’ın yaptığı konuşmalara, Obama ile yaptığı görüşmelere denk getiriliyor. Bir bakıma güzel işlerin olduğu anda onları gölgelemek için yapılıyor. Bunları milletimiz görüyor.”