Tekirdağ’da Atatürk düşmanlığına suç duyurusu!

Tekirdağ’da Atatürk düşmanlığına suç duyurusu!
8 Şubat 2022 13:32

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, Tekirdağ’da bir kişinin park içindeki Atatürk heykelini puta benzetmesine tepki göstererek, “Atatürk’e yönelik çirkin saldırılar devam ediyor. Atatürk düşmanlığını kınıyoruz” dedi.

 

 

Tekirdağ’da bir kişinin park içindeki Atatürk heykelini puta benzetmesi protesto edildi.

 
Bir kişinin sosyal medya hesabında Zafer Mahallesi muhtarlık bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’nın fotoğrafını paylaşarak anıtı puta benzetmesine tepkiler peş peşe geldi.

 
CHP Tekirdağ İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği ve STK’lar Atatürk heykelinin puta benzetilmesini protesto ederek ardından ise paylaşımı yapan H.I. hakkında Tekirdağ Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Atatürk Anıtı önünde açıklama yapan CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, “Siyasete dinimizi alet etmeyen insanlarız. Siyasi varlığımızın dinimizle ilgisi yok, bizler güzel dinimizi siyaset üstü konumlandırıyoruz.Biz dinimize bağlıyız. Dinimizi yanlış tefsir edenlerle, dinimiz yozlaştıranlarla da mücadelemiz devam edecek. Dinimizi ne idüğü belirsiz tarikatlara emanet etmek isteyenlerle mücadelemiz sürecek” dedi.

 

 

Ülkeyi yönetenlerin Atatürk’e hakaret edenlere yaptığı ziyaretleri de unutmadıklarını dile getiren Başkan Saygın, “Atamızın izinde gitmeye devam edeceğiz. Ülkeyi yönetenler geçmişte Atatürk’e yönelik hakaret edenleri ziyaret ediyordu. Onları fikir adamı tarihçi gibi yansıtarak kamuoyu oluşturma çabasındaydı. Atatürk’e yönelik saldırıları yapanlar bu cesareti iktidardan aldıkları bu güçle yapıyorlar. Bizler, Atatürk’e yönelik çirkin saldırılar ve söylemlerin karşısında olmaya devam edeceğiz. Emniyet güçlerimiz çalışmalarını yapıyor. Bu meczuplar cezasız kalmayacak. Bizim en önemli beklentimiz yalnız bu meczup insanların değil, bunlara cesaret verenlerin de ortaya çıkarılmasıdır. Bunu da Türk adaletinden, Türk emniyetinden bekliyoruz” şeklinde konuştu.