Tekin'den Bülent Arınç'a yanıt

Tekin'den Bülent Arınç'a yanıt
2 Şubat 2013 14:53

‘Türkiye yanıyor’ diyen Gürsel Tekin, Arınç’ı kendi fotoğrafıyla vurdu.

 

 

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamayla ilgili güvenlik zafiyeti olduğu iddialarına ilişkin, ”Eğer bu haber doğruysa, Türkiye’nin içeride ve dışarıda yaşadığı bu kadar önemli sorunlar karşısında güvenlik önlemi bir zafiyet içerisindeyse, Allah Türkiye’yi korusun derim” dedi.

 

 

 

 

Tekin, Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki ”Çoban Ateşi” adlı belgesel film gösterimi öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamaya ilişkin soru üzerine Tekin, bunun kendisine değil, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e sorulacak bir soru olduğunu söyledi. Gürsel Tekin, ”Eğer buradan CHP’nin insan hakları savunucusu olduğu için o noktaya getirmek istiyorsanız, o başka bir soru. Ama bu sorunun muhatabı biz değiliz. Bu sorunun muhatabı İçişleri Bakanı’dır” dedi.

”ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne yönelik saldırının beklendiği ve emniyet birimlerinin uyarıldığı bilgileri geldi. Emniyetin, istihbaratın bir zafiyeti söz konusu olabilir mi?” sorusuna karşılık Tekin, şu yanıtı verdi:

 

 

 

”İddia edildiği gibi çok vahim bir olay. Ne kadar doğru onu da bilmiyorum ama bunun muhatabı iktidar yetkilileridir. Özellikle güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanı’nın vermesi gereken bir cevaptır. Bu çok ağır bir iddia, yani bir güvenlik zafiyeti. Ulaşılmış bilgi değerlendirilememişse bunun izahatı çok zor olur. Umut ediyorum ki doğru değildir bu haber. Biz de izledik. Eğer bu haber doğruysa, Türkiye’nin içeride ve dışarıda yaşadığı bu kadar önemli sorunlar karşısında güvenlik önlemi bir zafiyet içerisindeyse, Allah Türkiye’yi korusun derim.”

”İran Dışişleri’nin söylediği cümleler kabul edilir cümleler değil”

Bir gazetecinin, ”Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra en güçlü lider Kılıçdaroğlu’dur demiştiniz. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bu açıklamaya ilişkin bugün ‘O partilerdeki maalesef zafiyetlerin ne hale geldiğini bize gösteriyor, çünkü buna acımak lazım’ dedi. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine Tekin, şunları söyledi:

 

 

 

”Ben okumadım ama Bülent bey bizimle ilgilendiği kadar Türkiye’de olanlarla ilgilense çok mutlu oluruz. Bakın Türkiye yanıyor. Mesela Sayın Arınç’a hatırlatmak isterim, 1991 yılında Arınç’ın bir fotoğrafı var. O fotoğrafı sizin aracılığınızla Bülent Arınç’a hatırlatmak istiyorum. Yine Körfez krizinin olduğu bir dönemdi. Beyazıt Meydanı’nda gençlerin önünde Sayın Arınç bağırıyordu. O gün ‘Kahrolsun ABD’, ‘Kahrolsun İsrail’ sloganları atılıyordu. Sayın Arınç, İsrail’in Suriye’ye saldırısıyla ilgili bir cevap verecek mi? Gürsel Tekin şu cümleleri kullanmıştır, eğer zahmet edip okursa onu da görecek. Bana bir televizyon kanalında, ‘Sayın Kılıçdaroğlu’nu devirme planı yapıyorlar, bu konuda ne düşünüyorsun?’ diye soruldu. Ben de valla 30 yıllık CHP’liyim.

 

 

 

 

Gelenekten gelen biriyim ve örgütleri çok iyi bilirim. Böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Liderleri kurultaylar devirebilir. Kurultay delegeleri ve örgüt de Sayın Kılıçdaroğlu’nun arkasındadır. Son dönemlere de baktığımızda Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra örgütte en güçlü aday Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Yine aynı iddiayla söylüyorum. Kılıçdaroğlu 4 kez aday oldu, 4 kez de delegasyonun tamamının oyunu aldı. Sayın Arınç, bizimle meşgul olmayı bıraksın. Türkiye yanıyor. Zahmet edip İran Dışişleri’ne bir cevap versin. Dün İran Dışişleri’nin söylediği cümleler kabul edilir cümleler değil. Sayın Başbakan sıradan bir öğretmen adayının talebine tahammül edemiyor. Bize edilen hakaretleri görün, bakın. Niye sesleri çıkmıyor? ‘One minute’ diyordunuz. Hani ‘one minute’tünüz. Sayın Arınç, İsrail’in saldırısıyla ilgili ne düşünüyor çok merak ediyorum.”