TBMM'deki yumruklaşmada suçlanan CHP'li Engin Özkoç kendini böyle savundu

TBMM'deki yumruklaşmada suçlanan CHP'li Engin Özkoç kendini böyle savundu
8 Temmuz 2013 18:10

TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavgada kaşından yaralanan AKP Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar’in, hakkında suç duyurusunda bulunduğu CHP’li iki milletvekilinden Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Adapazarı’nda düzenlediği basın toplantısında, Meclis’teki kavgayla ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Adapazarı’nda bir restoranda basın toplantısı düzenledi. Özkoç bir gazetecinin TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve CHP’li milletvekilleri arasında yaşanan gerginlik ve arbedeyle ilgili sorusu üzerine, gerginliğin yaşandığı gün genel kuruldaki 35 CHP’li milletvekilinden 5’inin kadın ve 3’ünün yaşının 70’in üzerinde olduğunu, AKP’nin ise 200 milletvekili bulunduğunu belirterek şunları söyledi

TBMM’de o sırada 35 tane CHP’li milletvekil var. 3 tanesi 70 yaşında. 200 tane AKP var. Biz bu sırada Mahmut Tanal ile birlikte bu arkadaşımızı o arbede içerisinde TBMM’de loş bir yere çektik. Kameraların olmadığı bir bölgeyi de seçtik darp ettik. Allah ta bizim mustahakımızı versin. Siz de buna inanıyorsanız, milletimiz de buna inanıyorsa benim de bir milletvekili olarak söyleyecek bir şeyimiz yok. 200 tane milletvekinin 35 milletvekiline saldırdığı bir ortamda, Sayın Tanal’a saldırdığı bir ortamda, o arbedenin içerisinde çıkartmaya çalışırken, 5 tane bayan, 3 tane yaşlı vekilinin olduğu ortamda BDP’nin kapısının olduğu yerde sıkıştırılmıştır. O bölge orasıdır. Bugün o arkadaşı görsem tanımam. Sayın Tanal’ı oradan çıkartmaya çalışırken, bu arkadaşımızın böyle ifadelerle kendini mağdur göstermeye çalışmasını anlamış değilim.