‘Tansu Çiller-Recep Tayyip Erdoğan enflasyon ittifakı hayırlı olsun’

‘Tansu Çiller-Recep Tayyip Erdoğan enflasyon ittifakı hayırlı olsun’
14 Mart 2022 08:46

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Üretici fiyatlarında 237 ayın, 19 yılın zirvesindeyiz. Tüketici fiyatlarında 322 ayın, 27 yılın zirvesindeyiz. Toptan eşya fiyatlarının yüzde 100’ün üzerinde olduğu dönemde başbakan Tansu Çiller’di. Tansu Çiller’in yüzde 105’lik enflasyonuna şimdi geldik. Diyorlar ki ‘Biz Tansu Çiller’le de ittifak olacağız’… Tansu Çiller-Recep Tayyip Erdoğan enflasyon ittifakı hayırlı olsun” dedi.

 

 

CHP Aksaray İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan Özgür Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

 

 

“Aksaray’a daha önce de geldim. Seçim atmosferinde, seçim heyecanı varken geldim ama bu kadar güçlü, bu kadar inanmış ve kenetlenmiş, seçim için, başarı için gün sayan bir Aksaray’ı bundan önce görmedim. İyi ki varsınız, iyi ki birlikteyiz. Yolumuz açık olsun. Aksaray’ın bu görüntüsü hepimize umut veriyor.

Cumhuriyet’in 100. yılının sonuna doğru geliyoruz. Maalesef son 20 yılda Cumhuriyet’le, onun kurucu kadroları, kurucu babalarıyla husumeti olan, ara ara deneyen, ara ara dil uzatan, halktan gelen tepkiden sonra bunu Atatürk’e diyemese de İsmet Paşa üzerinden, kurduğu parti üzerinden Cumhuriyet değerleriyle hesaplaşan ve Cumhuriyet’in var ettiği her şeyi aşındırmaya çalışan bir anlayış tarafından yönetiliyoruz.

 

“Yeni Anayasayı Erdoğan için değil, her doğan için yapacağız”

 
Bugün bir partinin genel başkanı aynı zamanda cumhurbaşkanı olabildiği için, elindeki aynı kalemle sabahleyin kaymakam, öğleden sonra ilçe başkanı atadığı için; sabahleyin Aksaray’a vali, öğleden sonra il başkanı atadığı için, hepimizin vergileriyle maaşları ödenen TRT bir partinin televizyonu olarak konuştuğu için, Atatürk’ün kurtuluş savaşında kurduğu Anadolu Ajansı bir kişinin reklam ve tanıtım ajansı gibi çalıştığı için bugün insanlar cumhurbaşkanlığının tarafsızlığına da cumhurbaşkanın kendisini temsil ettiğine toplumun önemli bir kısmı inanmıyor. Tarafsız olmadığını görüyor. Her gün televizyonlarda onun diğer siyasi partilere, rakiplerine, başkanlarına ve hatta üyelerine ‘zihniyet’ diyerek hakaret ettiğini görüyor. O yüzden ilk iş, bir anayasa yapıp; anayasa ki bir toplumsal mutabakat metnidir, onu Erdoğan için değil her doğan için yapacağız. Bundan sonra doğacak olan her çocuk için yapacağız.

CHP, 84 milyonu kucaklayacak, polemiklerin tarafı değil bayrak gibi devletin ortak değeri olacak. Gerçekten tarafsız ve gerçekten kutuplaştırma yerine kucaklaştırmayı, şeytanlaştırma yerine kardeşleştirmeyi, ötekileştirme yerine ötekinin hakkını savunmayı bilen birini cumhurbaşkanı seçmek zorundayız.

 

 

“Beşli çetenin hükümranlığını yıkacağız”

 
Adaletli bir vergi düzeni için çalışıyoruz. Zenginden daha çok alan, durumu olmayanı kayıran, herkesin vergisini gücüne göre vereceği, bütçe hakkına saygılı, vatandaşın kendinden toplanan paraya ve o paranın nasıl harcanacağına rızasının olduğu, müdahale edebildiği bir vergi kanunu üzerine çalışıyoruz. Stratejik Planlama Kurumu’nu hemen kurup ülkenin kısa sürede doğru ölçeklerle yönetilmesini sağlayacağız… Ne köprü ne otoyol ne hastane ne havalimanı, bunları yıkmayacağız ama devletin ve milletin sırtına kene gibi yapışıp kanını emen o Beşli Çete’nin hükümranlığını yıkacağız, bu malları kamulaştıracağız.

Belediyeler için ‘bizdense hizmet etsin, bizden değilse elini kolunu bağlayalım’ anlayışına karşı yeni bir belediyeler yerel yönetimler kanunu hazırlıyoruz. Bizden olsun olmasın belediyeleri yetkili ve etkili kılacağız.

 

 

“Çiller-Erdoğan enflasyon ittifakı hayırlı olsun”

 
Üretici fiyatlarında (ÜFE) 237 ayın, 19 yılın zirvesindeyiz. Tüketici fiyatlarında (TÜFE) 322 ayın, 27 yılın zirvesindeyiz. Toptan eşya fiyatlarının yüzde 100’ün üzerinde olduğu dönemde başbakan Tansu Çiller’di. Tansu Çiller’in yüzde 105’lik enflasyonuna şimdi geldik. Diyorlar ki ‘Biz Tansu Çiller’le de ittifak olacağız’. Devlet Bahçeli her iktidarında yüksek enflasyon yaşadı. Tansu Çiller-Recep Tayyip Erdoğan enflasyon ittifakı hayırlı olsun.