Taksisine Timsah Arena Vinci düşünce ölen sürücü toprağa verildi

Taksisine Timsah Arena Vinci düşünce ölen sürücü toprağa verildi
2 Şubat 2015 15:19

Bursa’da şiddetli lodos nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena Stadı inşaatındaki vincin, üzerine düştüğü taksinin 28 yaşındaki sürücüsü Fatih Demirkan, İnegöl İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Demirtan’ın İnegöl’den aldığı yolcuyu, Bursa’ya getirdiği belirtildi.

 

 

Bursa’da, 3 gün boyunca etkili olan, 3 kişinin ölümüne, 306 çatının uçmasına, 3 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan şiddetli lodosun yol açtığı hasar tespit çalışmalarına devam ediliyor. Şiddetli rüzgarın, pazar sabahı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Timsah Arena Stadı inşaatındaki caddeye devrilen dev vincin, kullandığı 16 T 5541 plakalı taksiye çarpması sonucu ölen Fatih Demirkıran, bugün doğum yeri olan İnegöl İlçesi’nde toprağa verildi. Cenazesi, bugün öğle saatlerinde Çamaşırlık Camii’ne getirilen Fatih Demirtan’ı son yolculuğuna, ailesi, akrabaları ve çalışma arkadaşları uğurladı. Cenaze töreninde gözyaşlarını tutamayan baba Mesut Demirkan, şöyle dedi:

 

 

“Taksi bizimdi. Ekmek teknemiz olan aracımızı, Fatih, kardeşi Barış ve ben dönüşümlü olarak kullanıyorduk. Cumartesi günü Fatih gece nöbete kaldı. Sabaha karşı, aldığı yolcuyu Bursa’ya getirirken, kaza oldu. Acı haberi öğrenince dünyamız yıkıldı.”

 

 

FACİADAN DÖNÜLDÜ

 

 

Timsah Arena Stadyumu inşaatındaki vincin düşmesi ile ilgili yeni güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Merkez Osmangazi Acemler semtinde bulunan BURULAŞ İşletme Kontrol Merkezi’nin güvenlik kamerası, vincin düşme anını saniye saniye görüntüledi. Görüntülerde kazanın olduğu andan dakikalar önce Bursaray metrosunun merkezden hareket ettiği ve kazanın meydana gelmesiyle BURULAŞ İşletme Kontrol Merkezi tarafından metronun durdurulduğu görülüyor. Yetkililer, kazanın yaklaşık 1 saat sonra meydana gelmesi halinde, o vincin yolcu taşıyan vagonların üzerine düşebileceğini söyledi.