Taksim’e gitmek isteyen gruba polis müdahalesi

Taksim’e gitmek isteyen gruba polis müdahalesi
1 Mayıs 2016 09:16

Taksim’de Divan kavşağında toplanan 40 kişilik bir gruba polis müdahale etti. “Halkevleri” pankartı taşıyan grubu dağıtmak için polis tazyikli su kulandı. Taksim’e yürümek isteyen eylemciler polisin müdahalesi üzerine dağıldı.

 

 

 

 

ŞİŞLİ’DE 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

1 Mayıs nedeniyle Şişli Camii önünde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.

 

Yoldan geçen araçlarda ve otobüslerde arama yapan polis ekipleri şüpheli gördükleri kişilerin çantalarına baktı. Araçların bagajlarını da arayan polis ekiplerinin güvenlik önlemleri sürerken, şüphe üzerine durdurulan bir taksideki 3 kişi arama sırasında slogan atınca gözaltına alındı. 3 kişi, polis aracına bindirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan bir kişi polis ekiplerini görüp kaçtı. Polis arkasından giderken kaçan şüpheli yakalanamadı.

 

ŞİŞLİ’DE GÖZALTINA ALINAN 6 KİŞİNİN ÜZERİNDEN MOLOTOFKOKTEYLLERİ VE HAVAİ FİŞEK ELE GEÇİRİLDİ

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim’e çıkmak isteyen sırt çantalı 6 kişi Piyalepaşa Bulvarında durduruldu. Grubun üzerinde ve çantalarında yapılan aramada molotofkokteylleri, havai fişek, pankart ve soda şişesi ele geçirildi.
Gözaltına alınan biri kadın 6 kişi polis aracıyla götürüldü.

 

BEŞİKTAŞ’TA TAKSİM’E YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA MÜDAHALE

 

Beşiktaş’ta Taksim’e doğru yürüyüşe geçen Halkın Kurtuluşu Partisi(HKP) üyesi bir gruba polis müdahale etti. Ellerinde büyük bir HKP pankartı ile bayrakları bulunan yaklaşık 20 kişilik grubu polis, Barbaros Bulvarı’nda durdurdu. Polis, çevrelediği gruptakileri tek tek gözaltına aldı. Gözaltı sırasında eylemcilerin direnmesi üzerine polisle aralarında arbede çıktı. Bunun üzerine polis, biber gazı kullandı. HKP üyeleri yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar gözaltı için hazır tutulan polis minibüsüne üst araması yapılarak bindirildi. Gözaltı aracı daha sonra emniyete hareket etti.

 

ANADOLU YAKASI’NDAN GRUPLAR BAKIRKÖY’E GİDİYOR

 

Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde kutlamaların yapılacağı Bakırköy Halk Pazarı Alanına gruplar gidiyor.

 

Anadolu yakasında gruplar ellerindeki pankart ve dövizler ile birlikte sloganlar atarak Söğütlüçeşme metrobüs durağına geldi. Gruptakileri kart basmadan turnikelerden atlayarak metrobüs durağına girdi.

 

Kaynak: Zeki GÜNAL – Ümit TÜRK – Erhan TEKTEN – Timur TARLIĞ – Enver ALAS – Hasan YILDIRIM -Özgür EREN,Cengiz ÇOBAN / İSTANBUL (DHA)